Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία

Κουτσούμπας: Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία
"H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Εδώ από το Σύνταγμα «στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
Μίλησε για επίθεση στη Συρία που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη, σημειώνοντας ότι «οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής.
Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.
Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του.
Μήπως, αλήθεια, είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε ανήμερα της επίσκεψης στη Συρία κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που η συριακή κυβέρνηση είχε αποδεχθεί;
Είναι μήπως τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έγινε σε μια περίοδο που υποχωρούσε ο στρατός των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ο οποίος είχε στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ κι άλλες περιφερειακές δυνάμεις;
Μήπως είναι τυχαίο, ότι αυτή η επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, έγινε τη ώρα που ο συριακός στρατός ανακτούσε ένα σημαντικό μέρος του ελέγχου της χώρας του και νικούσε σε όλα τα μέτωπα τους ξένους εισβολείς;».
Όπως είπε, η υπόθεση των χημικών συμφέρει μόνον αυτούς που αναζητούν προφάσεις και προσχήματα για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των λαών.  
«Δεν μας ξεγελούν τα προσχήματα.
Τους έχουμε μάθει πια, τους έχουν μάθει ο λαοί.
Είπαν πολλά ψέματα τα τελευταία χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι ο λαός μας θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, αλλά και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ 7 χρόνια.
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ο λαός μας θυμάται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα», προσθέτοντας ότι  και μετά, αφού πρώτα είχαν ισοπεδωθεί χώρες, είχαν δολοφονηθεί και ξεριζωθεί λαοί, είχαν ξαναχαραχτεί τα σύνορα με το αίμα αυτών των λαών,  αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός, ότι, τίποτε από αυτά δεν ίσχυε.
 «Πουλάνε, λοιπόν, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όλοι εκείνοι που καλούν το λαό μας και τους άλλους λαούς, να αποδεχθούν, να στηρίξουν ή έστω να δείξουν ανοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Το ίδιο κάνουν, και όσοι στη χώρα μας υιοθετούν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, αναπαράγουν τα ψέματα τους.
Θέλουν να εκβιάσουν τη στήριξη του λαού μας στη συμμετοχή της χώρας μας», είπε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα, υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή τα σαθρά προσχήματα περί ρίψης χημικών όπλων», ενώ έκανε αναφορά σε όσα άκουσε σήμερα το πρωί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε τηλεοπτικά πάνελ σχολιάζοντας «καμιά ουσιαστική διαφορά.
Και οι δυο «ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί».
Και οι δυο «Ευρωπαϊκή Ένωση και ξερό ψωμί».
Και οι δυο στρατιωτικο- πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ που αυτές τις μέρες δολοφονεί ψυχρά τον παλαιστινιακό λαό».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, μας φέρνει στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες, ενώ θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές, θα «αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, προσθέτοντας πως «έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί εμπλέκει τη χώρα, το λαό μας, ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.
Εξωραΐζει συστηματικά κι απροκάλυπτα τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό».
Ανέφερε δε, πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή», αλλά και ότι δεν πρωτοτυπούν οι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «κάνουν ότι έκανε πάντα η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία.
 Ότι έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια.
Από τη μια μεριά έδινε «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους, στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν… Και από την άλλη, έβγαζαν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους πολέμους, προσπαθώντας να δικαιολογηθούν και για τις «δεσμεύσεις που ως χώρα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν»!
Τα ίδια κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να εμφανιστεί «αθώα του αίματος» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κλιμακώνεται».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν είναι όμως αθώα του αίματος που χύνεται. Κι ας παριστάνουν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων τους «έκπληκτους» για το μακελειό και για την «αναλγησία» των «ισχυρών»!
Η πραγματικότητα δείχνει ότι είχαν και έχουν άμεση εμπλοκή σε αυτό το έγκλημα διαρκείας.
Οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος, στη βάση της Σούδας και αλλού.
Η στάθμευση των drones των ΗΠΑ στη Λάρισα.
Η στήριξη με υποδομές αλλά και έμψυχο υλικό που παρέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το διαρκές «αλώνισμα» της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο.
Όλα αυτά δεν είναι απλά «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας»… Είναι καραμπινάτη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, που σήμερα περνάνε σε νέα φάση, με πιθανότητα γενίκευσης».
Χαρακτήρισε υποκριτικές τις «διαπιστώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ περί «πυραύλων που δεν φέρνουν την ειρήνη», λέγοντας ότι «πρόκειται για πυραύλους στους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως», μετά τις συμφωνίες με τον Τραμπ, να φορτώνονται από ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια στις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ».
Υποστήριξε ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν προστατεύει ούτε τον ελληνικό ούτε και κανέναν άλλο λαό, είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων.
Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον χαμό του Έλληνα πιλότου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, την περασμένη Πέμπτη, τον οποίο, ο ελληνικός λαός, κήδεψε σήμερα με τιμές ήρωα, στο χωριό της καταγωγής του στο νομό Καρδίτσας, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά δημόσια τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του.
 «Απόψε από δω από το Σύνταγμα απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους άνεργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Δεν πρέπει να πληρώσει και με νέες περιπέτειες, πάλι για την εξασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την εξασφάλιση κομματιού της μοιρασιάς της λείας για τα μονοπώλια, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου.
Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης