Διεθνή

Reuters: Η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επιθέσεις στη Συρία

Reuters: Η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επιθέσεις στη Συρία
Η Ρωσία υποστηρίζει οτι οι επιθέσεις καταστρατηγούν τους διεθνείς κανονισμούς και έχουν πιθανότατα ως απώτερο σκοπό την εμπόδιση των ερευνών για να εντοπιστεί ο πραγματικός ένοχος της χρήσης χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα
Η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας που ξεκίνησαν στις 4:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Όπως δήλωσε στο Reuters, ο Ρώσος αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων Vladimir Dzhabarov «η Ρωσία εξετάζει και αναλύει αυτή την ώρα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία και θα απαιτήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις αεροπορικές επιθέσεις».
Στη διάρκεια της νύχτας οι τρείς δυνάμεις εξαπέλυσαν πάνω από 100 πυραύλους που εκτοξευτήκαν από πλοία με στόχο 3 εργοστάσια παρασκευή χημικών όπλων στη Συρία.
Οι επιθέσεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία έρχονται ως απάντηση στη χρήση χημικών όπλων κατά των ανταρτών στην πόλη Ντούμα για την οποία κατηγορείται το καθεστώς Assad.
O ρώσος επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Konstantin Kosachev δήλωσε ότι οι επιθέσεις «καταστρατηγούν τους διεθνείς κανονισμούς και έχουν πιθανότατα ως απώτερο σκοπό την εμπόδιση των ερευνών για να εντοπιστεί ο πραγματικός ένοχος της χρήσης χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης