Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο τις κυρώσεις κατά του Ιράν λόγω παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η ΕΕ παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο τις κυρώσεις κατά του Ιράν λόγω παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η νέα παράταση κυρώσεων εις βάρος του Ιράν αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019
Σε νέα παράταση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (12/4) το Συμβούλιο της ΕΕ, επικαλούμενο παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, «στις 12 Απριλίου 2018, το Συμβούλιο παρέτεινε μέχρι τις 13 Απριλίου του 2019 τα περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν».
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς εναντίον 82 ατόμων και μίας οντότητας, καθώς και απαγόρευση εξαγωγής εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταταστολή και παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών.
Χθες (11/4) η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Sigal Mandelker, τάχθηκε υπέρ μίας ενδεχόμενης επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης από την ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κίνδυνοι για όσους σκέφτονται να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις με την Τεχεράνη παραμένουν.
Όπως ανέφερε η Mandelker, «εξακολουθούν να υπάρχουν συνεχιζόμενοι κίνδυνοι για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν, διότοι οι ιρανοί δεν έχουν μεταρρυθμίσει το σύστημά τους», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
«Το βάρος της ευθύνης βρίσκεται στο Ιράν και θα συνεχίσουμε να τονίζουμε τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρας, επειδή δεν έχουν τηρήσει τις ενέργειες που έχουν υποσχεθεί ότι θα τηρήσουν», υπογράμμισε η ανπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν επιβλήθηκαν για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011, με το Συμβούλιο να επικαλείται «δραματική αύξηση των εκτελέσων και της συστηματικής καταστολής των ιρανών πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης