Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών, με τον μεταποιητικό κλάδο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Ειδικότερα, οι βασικές βιομηχανικές παραγγελίες, από τις οποίες εξαιρούνται τα πλοία και οι επιχειρήσεις κοινής οφελείας, ενισχύθηκαν κατά +2,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του -2,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, οι βασικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να μην υπάρξει κάποια μεταβολή.
Σε ότι αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +8%, εν μέσω σημαντική ανόδου στους τομείς του χάλυβα και των χημικών.
Ο μη μεταποιητικός κλάδος παρέμεινε αμετάβλητος, καθώς η άνοδος του τομέα τηλεπικοινωνιών αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στους τομείς των ακτινήτων, τηνς ναυτιλίας και της χρηματοδότησης.
Για το πρώτο δίμηνο του 2018, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +4,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης