Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΧΣ θα ανανεώσει την θητεία Φραγκιαδάκη στην Εθνική και ο Μαντζούνης θα παραμείνει ακόμη ένα χρόνο στην Alpha bank

Το ΤΧΣ θα ανανεώσει την θητεία Φραγκιαδάκη στην Εθνική και ο Μαντζούνης θα παραμείνει ακόμη ένα χρόνο στην Alpha bank
Καμιά φορά οι μη αλλαγές...είναι θετικές ειδήσεις
Καμία φορά οι μη αλλαγές είναι θετικές ειδήσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται το τοπίο όσον αφορά τις διοικητικές μη εξελίξεις στην Alpha bank και Εθνική τράπεζα.
Πρόσφατα είχαμε αναφέρει ότι ο Φραγκιαδάκης θα παραμείνει στην Εθνική τράπεζα καθώς το ΤΧΣ ήρε τις ενστάσεις του ενώ οι κατά καιρούς αναφορές ότι ο Δημήτρης Μαντζούνης ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank σχεδίαζε να αποχωρήσει στην προσεχή γενική συνέλευση…ίσως επιβεβαιωθούν αλλά από το 2019.
Ποια είναι τα νέα δεδομένα;
Μπορεί το ΤΧΣ που ελέγχει το 40% της Εθνικής να είχε κάποια προβλήματα με την διοίκηση της τράπεζας υπό τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ωστόσο οι ενστάσεις που είχαν υπάρξει έχουν αρθεί.
Η Εθνική θα περάσει το stress tests της ΕΚΤ και SSM και συν τοις άλλοις έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν ευθύνεται η διοίκηση για την απαράδεκτη στάση της EXIN για την Εθνική Ασφαλιστική, ούτε οι «εθνικοί λόγοι» εμπλοκής στην πώληση της θυγατρικής στην Ρουμανία.
Το ΤΧΣ θα συναινέσει στην ανανέωση της θητείας Φραγκιαδάκη στην Εθνική.
Υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι η ανανέωση θα ήταν για ένα έτος αλλά και αυτό το θέμα έχει ξεπεραστεί.
Ο συμπαθής σε όλους τους τραπεζίτες Δημήτρης Μαντζούνης διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank θα παραμείνει τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο στην Alpha bank.
Απολαμβάνει της στήριξης των μετόχων ειδικά των ξένων και για μια ακόμη φορά στο stress tests η Alpha bank θα βρεθεί με την καλύτερη βαθμολογία.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Δ. Μαντζούνης είναι ο μόνος από την παλιά φουρνιά τραπεζιτών που έχει παραμείνει σε ανώτατο διοικητικό αξίωμα σε τράπεζα.
Στην επικείμενη Γενική Συνέλευση δεν θα έχουμε αλλαγές, από το 2019 και ίσως..
Οι δύο ικανοί εσωτερικοί επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης