Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο - Άνοδος +1,79% για Dow

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο - Άνοδος +1,79% για Dow
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η Wall Street, με την ανησυχία για εμπορικό πόλεμο να υποχωρεί μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (10/4/2018) η Wall Street, με την ανησυχία για εμπορικό πόλεμο να υποχωρεί μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας για «άνοιγμα» της οικονομίας και μείωση των δασμών στις εισαγωγές, ενώ ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσέφεραν και οι... ευχαριστίες του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στον κινέζο πρόεδρο.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 24.408,00 μονάδες, έχοντας ανέλθει νωρίτερα έως και 2,2%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,67% στις 2.656,87 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 2,07% υψηλότερα, στις 7.094,30 μονάδες.






Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, δεσμεύτηκε σήμερα για μια νέα φάση ανοίγματος της κινέζικης οικονομίας αλλά και για μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα.
«Η Κίνα θα εισέλθει σε μια νέα φάση ανοίγματος» της οικονομίας της, υποστήριξε ο Jinping, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Boao.
Ο κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της Κίνας οπωσδήποτε θα επιτύχουν και ότι η ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι πολιτικές μηδενικού αθροίσματος και ο απομονωτισμός θα πέσουν σε τοίχο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα μειωθούν σημαντικά οι δασμοί στην εισαγωγή αυτοκινήτων και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας φέρνει πρόοδο, ενώ το κλείσιμο οπισθοδρόμηση.
Από την πλευρά του, ο Trump τόνισε ότι είναι πολύ «ευχαριστημένος» με τα ευγενικά λόγια του κινέζου προέδρου αναφορικά με τους δασμούς και τους φραγμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
«Μαζί θα πετύχουμε μεγάλη πρόοδο», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών «απάντησαν» με σημαντικά κέρδη, με τη Ford Motor να ενισχύεται κατά 1,8%, την General Motors να καταγράφει κέρδη 3,3%, την Tesla να «εκτοξεύεται» κατά 5,2% και τη Fiat Chrysler να σημειώνει άνοδο 2,1%.
Σημαντική άνοδο 3,8% κατέγραψε και η μετοχή της Boeing.
Ώθηση στην Boeing προσέφεραν και τα στοιχεία για τις παραδόσεις αεροσκαφών της κατά το α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο, κατά τη διάρκεια του τριμήνου παρέδωσε 184 εμπορικά αεροσκάφη, κατά 9% αυξημένα σε σχέση με τα 169 του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
Οι αμερικανικές μετοχές προσπάθησαν να ανακάμψουν μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης Παρασκευής (6/4), καθώς χθες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά και τερμάτισαν σχεδόν αμετάβλητες.
Το χθεσινό κλίμα επηρέασε δημοσίευμα των «New York Times», που ανέφερε ότι το FBI έκανε έφοδο στο γραφείο του Michael Cohen, προσωπικού δικηγόρου του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών του Facebook συνεχίζει να ξεδιπλώνεται.
«Το Facebook είναι μια ιδεαλιστική και αισιόδοξη εταιρεία», ανέφερε στη δήλωσή του ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckberberg, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο.
«Αλλά τώρα είναι σαφές ότι δεν κάναμε αρκετά για να εμποδίσουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν και για σκοπούς που θα προκαλούσαν βλάβη», πρόσθεσε.
Ο Zuckerberg καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των Αμερικανών βουλευτών σχετικά την ακατάλληλη χρήση δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica, αλλά και για τον ρόλο που διαδραμάτισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
Η μετοχή του Facebook σημείωσε σήμερα «άλμα» 4,5%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, άνοδο 0,3% κατέγραψε τον Μάρτιο του 2018 ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη κατά 0,1%.
Σε ετήσια βάση οι συνολικές τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 3% τον Μάρτιο.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν και οι δηλώσεις του Robert Kaplan, προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας.
Όπως δήλωσε ο Kaplan, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα είναι λίγο πιο αδύναμη το 2019 και τελικά θα υποχωρήσει στο 1,75% έως το 2020, ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις των συνομιλιών για τους δασμούς.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης