Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παγκόσμια συγκίνηση για τα 15 θύματα του τροχαίου στον Καναδά - Συλλυπητήρια και από τον Trump στον Trudeau

Reuters: Παγκόσμια συγκίνηση για τα 15 θύματα του τροχαίου στον Καναδά - Συλλυπητήρια και από τον Trump στον Trudeau
Ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με το πούλμαν της ομάδας χόκεϊ αρχικά συνελήφθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος
Μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της αθλητικής κοινότητας του Καναδά ήταν αυτή με τους 15 νεκρούς της ομάδας χόκεϊ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το πούλμαν που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό και η τραγωδία συγκλόνισε όχι μόνο την πόλη των 6.000 κατοίκων στην οποία έδρευε και η ομάδα Humboldt Broncos, αλλά ολόκληρο τον Καναδά που αγαπάει το χόκεϊ.
Στο νοσοκομείο βρίσκονται ακόμα 14 άτομα, κάποια εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το δυστύχημα συνέβη κοντά στην περιοχή Tisdale.
Από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Kevin Garingerl, αλλά και ο ομόλογός του της αντίπαλης ομάδας Nipawin Hawks, Darren Odd.
Ο οδηγός του φορτηγού, που δεν τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση, τέθηκε αρχικά υπό κράτηση, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Άλλωστε, ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του δυστυχήματος.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο προπονητής της ομάδας Darcy Hogan και ο αρχηγός της, ο 20χρονος Logan Schatz, η φωτογραφία του οποίου δεσπόζει στα περισσότερα συλλυπητήρια μηνύματα στα social media.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο επίτροπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ (NHL) Gary Bettman, αλλά και πολλές ομάδες χόκεϊ από όλο τον κόσμο.
Ο δήμαρχος της πόλης Humboldt Rob Muench είπε ότι "ήταν μία αδιανόητη τραγωδία, είναι πολύ σκληρό, αλλά προσπαθώ να στείλω το μήνυμα ότι θα το ξεπεράσουμε και θα δούμε το φως στο τέλος του τούνελ".
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ανέφερε ότι όλη η χώρα είναι σοκαρισμένη και θρηνεί, καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την τραγωδία.
"Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί χάθηκαν τόσα παιδιά που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους" δήλωσε ο Trudeau.
Mε τον Καναδό πρωθυπουργό μίλησε και ο Donald Trump για να του διαβιβάσει τον σεβασμό και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Ο πάστορας της εκκλησίας του Nipawin, Jordan Gasby, είπε ότι εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και συγγενείς των θυμάτων, βρέθηκαν στην εκκλησία του, αναζητώντας πληροφορίες και παρηγοριά.
"Το χειρότερο ήταν να βλέπεις γονείς να περιμένουν να μάθουν νέα των παιδιών τους" ανέφερε σχετικά.
Κάποιοι θυμήθηκαν μία παρόμοια τραγωδία το 1986, όταν είχαν σκοτωθεί τότε τέσσερις αθλητές χόκεϊ.
Στο ίντερνετ διοργανώνεται μία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τις οικογένειες των θυμάτων, με το αρχικό ποσό να είναι 10 χιλ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης