Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημειρνά (5/4) στοιχεία της Eurostat, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, μετά την πτώση της τάξεως του -0,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,8% έναντι ετήσιας ανόδου +1,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να καταγραφεί άνοδος της τάξεως του +2,2%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κλάδος ενισχύθηκε κατά +2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Εσθονία (+2%) και Βέλγιο (+1,6%) ενώ στον αντίποδα, οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν η Λετονία και η Ρουμανία (αμφότερες στο -2,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης