Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Παρά την άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μικρότερη του αναμενομένου ήταν η άνοδος που σημειώθηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Ομοπσονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, δείγμα ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ενδέχεται να έχει υποχωρήσει για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι του Reuters ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +1,5%.
Παράλληλα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +3,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
Καθοριστικό ρόλο για τα παραπάνω αποτελέσματα διαδραμάτισε η εγχώρια ζήτηση, η οποία εμφανίστηκε μειωμένη κατά -1,4%, αντισταθμίζοντας την αντίστοιχη άνοδο που σημειώθηκε στη ζήτηση από το εξωτερικό.
Μάλιστα, οι νέες παραγγελίες που αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης ήταν ιδιαίτερα ισχυρές για τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν κατά +4,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η επιβράδυνση της αύξησης των νέων παραγγελιών συμβαδίζει με τα ασθενέσθερα στοιχεία που εμφανίζονται στις έρευνες», σχολίασε ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολός της Pantheon Macroeconomics για την Ευρωζώνη.
Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Γερμανία έκλεισε το 2017 σε ιδιαίτερα θετικό έδαφος, τα στοιχεία που αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους καταδεικνύουν οριακή επιβράδυνση.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης