Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τύμπανα Πολέμου στη Συρία...

Τύμπανα Πολέμου στη Συρία...
Οι Αμερικανοί ενισχύουν το Manbitz, εν όψει ενδεχόμενης τουρκικής επιχείρησης.
H αμερικανική εξωτερική πολιτική εμφανίζει μια διφορούμενη στάση ως προς τις επιδιώξεις της. Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του αμερικανού Προέδρου Donald Trump, περί αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, οι Τούρκοι στρατιώτες και οι σύμμαχοί τους σε περίπτωση που επιχειρήσουν να προωθηθούν στο Manbitz, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αμερικανικές δυνάμεις.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους στην πόλη με περίπου 300 στρατιώτες συν τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό.
«Τοπικές πηγές» που επικαλείται το Anadolu αναφέρουν ότι οι ενισχύσεις έφθασαν από την βάση των Αμερικανών στο Sarrin, στα βόρεια της χώρας, κοντά στο Χαλέπι. Η ανάπτυξη ενισχύσεων καθιστά σαφές πως οι Ηνωμένες πολιτείες θεωρούν το Manbitz «κόκκινη γραμμή» που οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να περάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το State Department είχε ανακοινώσει την αποτυχία των συνομιλιών με την τουρκική πλευρά για την κατάσταση στην περιοχή του Manbitz, όπου η Άγκυρα έχει απειλήσει να προχωρήσει μετά την κατάληψη του Afrin για την εξουδετέρωση των Κούρδων μαχητών του YPG, συμμάχων των Αμερικανών στον –συνεχιζόμενο– πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης