Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλύει η Γαλλία από τiς απεργιακές κινητοποιήσεις σε σιδηρόδρομο και αεροπλάνα

tags :
Παραλύει η Γαλλία από τiς απεργιακές κινητοποιήσεις σε σιδηρόδρομο και αεροπλάνα
Διαμαρτυρίες για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια επιχείρηση σιδηροδρόμων SNCF
Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών δρομολογίων αναμένονται σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SNCF.
Στην απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σχεδόν ο ένας στους δύο σιδηροδρομικούς υπαλλήλους (ποσοστό 48%, από 35,2% την 22α Μαρτίου) και πάνω από τρεις στους τέσσερις μηχανοδηγούς (77%).
Η εταιρεία προβλέπει ότι θα πραγματοποιούνται σήμερα κατά μέσο όρο ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV (ένα στα δέκα στον άξονα Νότου-Ανατολής) και ένα στα πέντε τοπικά δρομολόγια.
Η κυκλοφορία του προαστιακού (RER) στο Ιλ ντε Φρανς εκτιμάται ότι θα ποικίλει, ανάλογα με τη γραμμή, από ένα στα δύο μέχρι και ένα στα πέντε τρένα, αν και ορισμένες γραμμές θα λειτουργήσουν κανονικά.
Στα διεθνή δρομολόγια αναμένονται πάντως μικρά προβλήματα καθώς στα Eurostar θα κινηθούν τρία στα τέσσερα και σχεδόν ομαλή κυκλοφορία στα Thalys που εκτελούν δρομολόγια προς το Βέλγιο.
Αντιθέτως, δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια προς την Ισπανία, την Ιταλία ή την Ελβετία.
Η απεργία των σιδηροδρομικών συμπίπτει με την απεργία στην Air France με βασικό αίτημα μισθολογικές αυξήσεις 6%.
Η εταιρεία εκτιμά πάντως ότι δεν θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί το 75% των προγραμματισμένων πτήσεών της.
Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν την 7η, τη 10η και την 11η Απριλίου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει το 32% των πιλότων, το 20% των πληρωμάτων καμπίνας και το 15% του προσωπικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης