Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χωρίς εκπλήξεις και αλλαγές οι Γενικές Συνελεύσεις των τραπεζών Εθνικής και Alpha

Χωρίς εκπλήξεις και αλλαγές οι Γενικές Συνελεύσεις των τραπεζών Εθνικής και Alpha
Το βασικό επιχείρημα ότι οι τράπεζες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις στο stress tests δεν μπορούν να υποστούν διοικητικές αλλαγές….έχει λογική.
Δεν θα περιλαμβάνουν εκπλήξεις οι Γενικές Συνελεύσεις των ελληνικών τραπεζών υποστηρίζει πηγή που έχει σφαιρική ενημέρωση περί των τραπεζικών εξελίξεων.
Οι Γενικές Συνελεύσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2018 δεν θα έχουν εκπλήξεις δεν θα υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές ή σχέδια σοκ.
Τι κυκλοφορεί όμως στο παρασκήνιο και τι πρόκειται να συμβεί;
Από τις 4 συστημικές τράπεζες οι 2 εξ αυτών η Εθνική και η Alpha bank βρίσκονται στο μικροσκόπιο των σεναρίων και φημών…
Για την Εθνική από ορισμένους κύκλους αναφέρεται ότι το ΤΧΣ θα θέσει θέμα διοίκησης και εμπιστοσύνης προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
Για την Alpha bank ότι ο Δημήτρης Μαντζούνης ο διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να αποχωρήσει ενώ σε θέσεις μάχης θα βρεθούν ο Γιώργος Αρώνης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και ο Βασίλης Ψάλτης ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου.
Στο πλαίσιο των φημών εντάσσεται ένα σενάριο που θέλει η Alpha bank να εισέρχεται στο εγγύς μέλλον σε ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία κοινώς CEO θα μπορεί να αναλάβει όχι μόνο στέλεχος της τράπεζας αλλά και τραπεζίτης εκτός της Alpha bank.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει στο bankingnews τα εξής ενδιαφέροντα.
«Υπάρχουν δύο μέτωπα στις ελληνικές τράπεζες η Εθνική και η Alpha bank.
Οι δύο τράπεζες θα λάβουν τις δύο υψηλότερες βαθμολογίες στο stress tests με την Alpha bank να βρίσκεται στην καλύτερη θέση.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι απλά δεν μπορούν να υπάρξουν διοικητικές αλλαγές σε δύο τράπεζες που πέρασαν τα stress tests.
Ως προς την Alpha bank εκτιμώ ότι ο Δήμος Μαντζούνης θα παραμείνει CEO και δεν θα αποχωρήσει από την Alpha bank τουλάχιστον σε αυτή την Γενική Συνέλευση, οπότε οι υποψήφιοι μνηστήρες πρέπει να περιμένουν.
Ως προς την Εθνική τράπεζα αποκλείω το ΤΧΣ να θέσει θέμα διοίκησης οπότε στην Γενική Συνέλευση δεν μπορεί το Ταμείο με 40% να επικυρώσει την ανανέωση της θητείας Φραγκιαδάκη.
Τα σενάρια ότι πάνε να φορτώσουν την Εθνική Ασφαλιστική στον Φραγκιαδάκη είναι τελείως άτοπο.
Η Εθνική Ασφαλιστική θα καταλήξει σε μια εκ των δύο κινεζικών ομίλων».

Συμπέρασμα

Το βασικό επιχείρημα ότι οι τράπεζες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις στο stress tests δεν μπορούν να υποστούν διοικητικές αλλαγές….έχει λογική.
Το πιθανό είναι να έχουμε ήρεμες Γενικές Συνελεύσεις σε Εθνική και Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης