Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για το α΄ 3μηνο 2018 - Στις 24 μονάδες ο δείκτης της Bank of Japan

Ιαπωνία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για το α΄ 3μηνο 2018 - Στις 24 μονάδες ο δείκτης της Bank of Japan
Οι επιχειρήσεις του ιαπωνικού μεταποιητικού κλάδου εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικές αναφορικά με τους ερχόμενους μήνες
Την πρώτη του πτώση μετά από δύο χρόνια κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Bank of Japan, εν μέσω της ανατίμησης του γεν, της πτώσης στις αγορές και των εμπορικών μέτρων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 24 μονάδες, έναντι 25 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να μην επιβαβειώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Σημειώνεται ότι κατά την ολοκλήρωση του τριμήνου, το γεν είχε ενισχυθεί κατά +6% έναντι του δολαρίου, οι μετοχές στην Ιαπωνία είχαν υποχωρήσει κατά -5,8%, ενώ οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αν και οι επιχειρήσεις της χώρας παρέμειναν αισιόδοξες για τους ερχόμενους μήνες, εξέφρασαν ορισμένες επιφυλάξεις, δείγμα της αστάθειας που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές.
Σε ότι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη των επιχειρήσεων εκτός του μεταποιητικού κλάδου, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στις 23 μονάδες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί ελαφρώς στις 24 μονάδες.
Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου αναμένεουν τα κέρδη να υποχωρήσουν κατά -3,2% για το τρέχον οικονομικό έτος, βασιζόμενοι στην εκτίμηση ότι το δολάριο θα ανακάμψει έναντι του γεν Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης