Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAS: Μέτοχος της Volkswagen ζητά την απομάκρυνση του W. Porsche από το Δ.Σ για το σκάνδαλο των ντεζελοκινητήρων

FAS: Μέτοχος της Volkswagen ζητά την απομάκρυνση του W. Porsche από το Δ.Σ για το σκάνδαλο των ντεζελοκινητήρων
Ο Strenger αν και μικρός μέτοχος είναι εξέχουσα προσωπικότητα στη Γερμανία καθώς είναι πρώην και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης
Ενάντια στην επανεκλογή του Wolfgang Porsche στο Δ.Σ της Volkswagen ζήτησε ένας από τους μετόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ο οποίος προέτρεψε κι άλλους μετόχους να ακολουθούσουν το παράδειγμα του στην ετήσια ψηφοφορία.
Ο Christian Strenger κατηγορεί τον Porsche για σύγκρουση συμφερόντων επειδή είναι παράλληλα και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των μετόχων της Volkswagen Porsche Holding SE.
Σε δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο Strenger κατηγορεί τον Porsche, ο οποίος είναι μέλος της οικογένειας των Porsche-Piech ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την κακοδιαχείριση από τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη της εταιρίας μετά το σκάνδαλο για τις εκπομπές των ντίζελοκινητήρων.
Αντ 'αυτού, ο Strenger δήλωσε ότι «θα πρέπει να προταθούν άνθρωποι με αληθινά προσόντα για να καλυφθούν ανοιχτές θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen».
Ο Strenger είναι ένας μικρός μέτοχος, αλλά εξέχουσα προσωπικότητα στη Γερμανία καθώς είναι πρώην και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης. Είχε επιτελέσει διευθύνων σύμβουλος της DWS, της ομάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank (DBKGn.DE).
Το γραφείο τύπου του τμήματος Porsche, όπου ο Wolfgang Porsche είναι επίσης πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευα της FAS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης