Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό κράτηση ο συνιδιοκτήτης του επενδυτικού ομίλου Summa στη Ρωσία και δυο συνεργάτες του

Reuters: Υπό κράτηση ο συνιδιοκτήτης του επενδυτικού ομίλου Summa στη Ρωσία και δυο συνεργάτες του
Συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κατάχρηση μεγάλων ποσών δημόσιου χρήματος
Ο συνιδιοκτήτης της ρώσικoυ ομίλου επενδύσεων και εμπορίου Summa, Ziyavudin Magomedov και δύο συνεργάτες του συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κατάχρηση μεγάλων ποσών δημόσιου χρήματος, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο και το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, ο Magomedov είναι υπό κράτηση μαζί με τον αδερφό του Μagomed και τον Artur Maksidov, τον επικεφαλής μίας εταιρίας του ομίλου Summa, η οποία έχει αναμιχθεί στην κατασκευή ενός χώρου για το Μουντιάλ στο Καλίνιγκραντ.
Σύμφωνα, δε, με το ρώσικο υπουργείο Εσωτερικών, έρευνες για την υπόθεση έγιναν σε 25 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Μόσχας.
Η εταιρία Summa ανέφερε από την πλευρά της ότι ο Ziyavudin Magomedov ανακρίθηκε την Παρασκευή 30/3, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Το Δικαστήριο της Μόσχας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να λάβει συμπληρωματικά έγγραφα από το ρώσικο υπουργείο Εσωτερικών εντός του Σαββάτου 31/3.
Ο Ziyavudin Magomedov είναι ο 63ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Ρωσία σύμφωνα με τη λίστα του Forbes με 1,4 δισ. δολ., αλλά και ένας από τους 96 ολιγάρχες που βρίσκονται πιο κοντά στον Vladimir Putin.
Οι επενδύσεις του είναι σε διάφορους τομείς της ρώσικης οικονομίας, ενώ είναι και στην τεχνική εταιρία Virgin Hyperloop One, που εδρεύει στο Λος Άντζελες και αναπτύσσει φουτουριστικά συστήματα μεταφοράς, όπως το να μεταφέρει ανθρώπους σε μεγάλες ταχύτητες μέσα σε σφραγισμένες κάψουλες.
Είναι επίσης συνιδιοκτήτης του ρώσικου λιμανιού του Novorossiysk με το μονοπώλιο του ρώσικου αγωγού πετρελαίου Transneft και του ομίλου μεταφορών Fesco.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ο συνιδιοκτήτης του ρώσικου ομίλου επενδύσεων και εμπορίου Summa, Ziyavudin Magomedov, συνελήφθη στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Summa αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψή του το Σάββατο 31/3, ωστόσο, την Παρασκευή 30/3 είχε ενημερώσει ότι ο Magomedov είχε τεθεί ενώπιον του νόμου για ένα μη ανακοινώσιμο θέμα.
Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας και η Επιτροπή Έρευνας έκαναν κάποιο σχόλιο για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης