Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στέλνει η Γαλλία στρατεύματα στη Συρία προς υποστήριξη των Κούρδων;

Στέλνει η Γαλλία στρατεύματα στη Συρία προς υποστήριξη των Κούρδων;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Parisien
Νωρίτερα, η Le Parisien ανέφερε, επικαλούμενη αντιπρόσωπο Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ότι η Γαλλία αποφάσισε να στείλει στρατεύματα για να βοηθήσουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στο Manbij της Συρίας.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε την Πέμπτη με την αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους μαχητές που αγωνίζονται για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα βορειοανατολικά της Συρίας, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν.
Ο Μακρόν υπενθύμισε ότι μετά τη ψήφιση της απόφασης 2401 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γαλλία εξέφρασε ξεκάθαρα την ανησυχία της για την κατάσταση στο Αφρίν και ζήτησε πλήρη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.
Σύμφωνα με τη Le Parisien, η ανάπτυξη των γαλλικών στρατευμάτων στο Manbij της Συρίας συντονίζεται με τις ΗΠΑ.
Η Άγκυρα απάντησε με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει ότι η χώρα αρνείται την πρόταση του Μακρόν να διεξαγάγει διάλογο με τους Κούρδους μέσω της διαμεσολάβησης της Γαλλίας.
Αν και το Παρίσι εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τον ισχυρισμό περί στρατιωτικής παρέμβασης υπέρ των Κούρδων και η είδηση παραμένει μέχρι στιγμής χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης