Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν βλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας οι Έλληνες επιχειρηματίες

Δεν βλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας οι Έλληνες επιχειρηματίες
Λακασάς: Είμαστε στο σκοτάδι
Παρά τις κατά καιρούς μελέτες και εκθέσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας  και μιλούν για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, οι έλληνες επιχειρηματίες έχουν αντίθετη άποψη.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφεραν χτες (28/3) οι επιχειρηματίες  Χρήστος Κριμίζης-Τσατσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Alchimica Α.Ε, Ξενοφών Καντώνιας, Πρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Ιωάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Aluminium A.E., η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο), και ο κ. Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, N. ΛΑΚΑΣΑΣ – Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο: OLYMPIA ELECTRONICS A.E.), στη συνέντευξη τύπου για τον «Επιχειρηματία της Χρονιάς», της ΕΥ, για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
Αφενός μεν, όπως είπαν, η βαριά φορολογία αποτελεί τροοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων από την μία πλευρά και από την άλλη, η στασιμότητα της οικονομίας δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό γύρω από αυτές.
Όπως ανέφερε ο κ. Ξενοφών Καντώνιας της Cosmos Aluminium δεν υπάρχει καμμία βελτίωση στην εγχώρια αγορά ή έστω σημάδια βελτίωσης της ζήτησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα είναι και παραμένουν δύσκολα.
Η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει κανένα σχεδόν σημάδι βελτίωσης. Τουλάχιστον αυτό βλέπουμε εμείς. Όσον αφορά την εγχώρια ζήτηση και κατανάλωση παραμένει στα ίδια υποτονικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καντώνιας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OLYMPIA ELECTRONICS, Δ. Λακασάς ο οποίος μίλησε για «σκοτάδι».
«Η χώρα βρίσκεται στο σκοτάδι. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να βγει ξανά στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να δωθούν κίνητρα για επενδύσεις στις επιχειρήσεις για να μειωθεί και η ανεργία η οποία έχει ξεπεράσει το 50% στους νέους κάτω των 25 ετών».
Τέλος για εχθρική στάση του κράτους απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα έκανε λόγο η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, η οποία υποστήριξε ότι «βάζει συνεχώς αντικίνητρα και εμπόδιαγια να μην μπορέσουμε να αναπτυχθούμε».
Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των παραπάνω επιχειρηματιών η οικονομία δεν βελτιώνεται αν αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές πιστεύοντας ότι θα έχεις έσοδα, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. «Όταν θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές τότε θα υπάρξει και ανάπτυξη της οικονομίας» υποστήριξαν.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης