Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Morgan Stanley: Οι αγορές μετοχών είδαν τα υψηλά για το 2018

Προειδοποιεί η Morgan Stanley: Οι αγορές μετοχών είδαν τα υψηλά για το 2018
Οι αγορές μετοχών είδαν τα υψηλά για το 2018 προειδοποιεί σε έκθεση της η Morgan Stanley....
Οι αγορές μετοχών είδαν τα υψηλά για το 2018 προειδοποιεί σε νέα ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Σε νέα ανάλυση του ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προειδοποιεί ότι «κάτι διαφορετικό συμβαίνει το 2018», επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων και μιας παγκόσμιας οικονομίας που κινείται οριακά, η αγορά μπορεί να τιμολογείται ήδη υψηλά και να θεωρείται υπερτιμημένη.
Ταυτόχρονα οι «προσδοκίες για τα κέρδη του 2018 μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές», είδηση που μπορεί να είναι καλή είδηση για τα hedge funds που υπέστησαν τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016.
Στις ΗΠΑ οι αγορές τιμολογούν τις αποφάσεις του προέδρου Trump.
Ως εκ τούτου, αναμένεται μεγαλύτερη μεταβλητότητα.
Στις μετοχές των ΗΠΑ, για παράδειγμα, τα φορολογικά οφέλη είναι σαφή αλλά η χρήση τους είναι σκοτεινή.
Από την φορολογική πολιτική αυξήθηκαν κατά 8% τα EPS για το 2018.
Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι είναι πιθανό τα υψηλά για το 2018 να βρίσκονται πίσω, τον Ιανουάριο του 2018 σημειώθηκαν τα υψηλά έτους στις ΗΠΑ και διεθνώς.
Ο κύριος οδηγός πίσω από το πρόσφατο ράλι της αγοράς, ήταν οι προσδοκίες των κερδών ίσως χρειασθούν να μειωθούν και ο βασικός δείκτης S&P 500 ίσως έχει δει τα υψηλά του 2018.

Είναι σκληρό να είσαι ευγενικός

Μόλις δυο εβδομάδες πριν, οι επενδυτές γιόρταζαν τα αξιοσημείωτα ισχυρά δεδομένα για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ με ελάχιστα σημάδια πληθωρισμού.
 Ήταν, στην πραγματικότητα, ο ιδανικός συνδυασμός για τις αγορές.
Πράγματι, ο S & P 500 αυξήθηκε κατά 1,74% - η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την επομένη των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2016.
Οι παγκόσμιες αγορές επίσης ανέκαμψαν λόγω του ράλι στην Wall.
Όμως, αυτός ο ενθουσιασμός γρήγορα αντικαταστάθηκε από την απογοήτευση.
 Επίσης συνέπεσε με την κορυφή στις 2650-2800 μονάδες όπου ο S&P 500 θα κολλήσει έως ότου εμφανιστεί ο επόμενος θετικός καταλύτης.
Οι δύο νέες παράμετροι που έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο είναι
1)Η συνεδρίαση του Μαρτίου της Fed και
2)η πιθανή κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων που ξεκίνησαν με τον χάλυβα και το αλουμίνιο
Οι αγορές είναι πραγματικά σχεδιασμένες να παίζουν με τα συναισθήματα των επενδυτών;
Κατά την Morgan Stanley πολλά από αυτά που αναμένονταν ότι θα συμβούν ήδη συμβαίνουν, μεγαλύτερη μεταβλητότητα μεταξύ των αποφάσεων για τα επιτόκια, των τιμών συναλλάγματος και των αγορών μετοχών, αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες, χαμηλή απόδοση των κινδύνων σε σχέση με τις μετοχές και εκπλήξεις δεδομένων.

Έρχονται αρνητικές ειδήσεις

Τους επόμενους μήνες θα δούμε ορισμένες αρνητικές ειδήσεις να πλήττουν τις αγορές.
Π.χ. ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ θα μειωθεί τα επόμενα τρίμηνα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει σε δύσκολη θέση τους επενδυτές μετοχών, αλλά αμφιβάλλουμε ότι θα είναι τόσο εύκολο.
Βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές δεν θα επηρεαστούν καίρια από τους εν δυνάμει εμπορικούς.
Όσον αφορά τον κίνδυνο μιας ευρύτερης εμπορικής διαμάχης, πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες εδώ παραμένουν επίσης χαμηλές. Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής το μέγεθος των ανακοινωθέντων δασμών -25% έως και 50 με 60 δισεκ. δολάρια ανέρχεται σε μόλις 12,5 με 15 δισεκ. δολάρια σε πραγματικούς δασμούς.
Όσον αφορά την Κίνα οι δασμοί επηρεάζουν μόνο 3 δισεκατομμύρια δολάρια των εμπορεύσιμων αγαθών με τις ΗΠΑ.
Η Morgan Stanley επιμένει ότι τα ψηλότερα επίπεδα τιμών για τις μετοχές για το 2018 ή τα έχουμε ήδη δει ή θα τα δούμε το αργότερο εντός του δεύτερου τριμήνου του 2018 για τις αμερικανικές μετοχικές αγορές.
Ο S & P 500 πιθανότατα θα κλείσει το 2018 όχι πολύ μακριά από τα σημερινά επίπεδα, καθώς οι προσδοκίες αύξησης των κερδών επιβραδύνονται από την εξέλιξη του επιχειρηματικού κύκλου και τις αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες.



J P Morgan: Μειώστε τις θέσεις σας στον S&P 500 – Η πτώση δεν είναι παροδική

Αρκετά ανήσυχος για τη μελλοντική πορεία του δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, εμφανίζεται ο Jason Hunter, τεχνικός αναλυτής της JPMorgan.
Σε report του προς του πελάτες της αμερικανικής τράπεζας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο S&P 500 έχει σπάσει δύο επίπεδα αντίστασης, το πρώτο ήταν στις 2.800 μονάδες και  το δεύτερο στις 2.730 μονάδες.
Παράλληλα συνέστησε στους πελάτες της JPMorgan να μειώσουν τις θέσεις τους στον δείκτη εάν αυτός σπάσει και το επίπεδο των 2.610 μονάδων.
Ο Hunter υποστηρίζει ότι χρειάζονται 40 ημέρες συνεχούς ανόδου προκειμένου ένας δείκτης να καλύψει απώλειες της τάξης του 10%.
Στο παρακάτω διάγραμμα καταγράφεται η πορεία του S&P 500 κάθε φορά που η πτώση του ξεπερνά το 5%.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/S%26P%20path%20JPM%201.jpg?itok=NeccTArw

Τι μπορεί να συμβεί μετά;
Ο Hunter τονίζει ότι ο S&P 500 εμφανίζει ανάλογη… συμπεριφορά με αυτήν που είχε καταγραφεί το 1987, όταν σημειώθηκε σημαντική διόρθωση.
Το 1987 ο δείκτης είχε δύο περιόδους διόρθωσης, μία κατά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου και μία κατά το τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου.
«Και στις δυο περιπτώσεις διόρθωσης του 1987 ο δείκτης ακολούθησε την ίδια συμπεριφορά 35 ημέρες μετά την κατάκτηση του υψηλότερου επιπέδου του.
Εάν ο S&P 500 ακολουθήσει την ίδια πορεία είναι σαφές ότι έρχεται διόρθωση».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/S%26P%20path%20JPM%202.jpg?itok=OKys0NMe

Ο Hunter τονίζει ότι το επόμενο επίπεδο αντίστασης για τον δείκτη φθάνει στις 2.463 μονάδες και το επίπεδο στήριξης στις 2.400 μονάδες.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/chart%20jpm%20S%26P.jpg?itok=VvMCDEjW

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης