Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Συνελήφθη η φίλη του Μαροκινού τρομοκράτη που πήρε ομήρους σε σουπερμάρκετ στη Γαλλία

Le Monde: Συνελήφθη η φίλη του Μαροκινού τρομοκράτη που πήρε ομήρους σε σουπερμάρκετ στη Γαλλία
Από την επίθεση τραυματίστηκαν και 15 άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση
Μία ανήλικη που παρουσιάστηκε ως φίλη του τρομοκράτη Radouane Lakdim τέθηκε υπό κράτηση από τη γαλλική αστυνομία, όπως αναφέρει η Le Monde.
O Μαροκινός Radouane Lakdim είχε σκοτωθεί από τις ειδικές δυνάμεις που περικύκλωσαν σουπερμάρκετ στην πόλη Trebes, όπου κρατούσε ομήρους.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 15 εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο αστυνομικός Arnaud Beltrame, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο το πρωί 24/3.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.
Η σύντροφος του Radouane Lakdim και ένας ακόμα ανήλικος φίλος του τέθηκαν υπό κράτηση "για συνέργεια σε αξιόποινες πράξεις, που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες".
Η σύντροφός του συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής 23/2, ενώ ο φίλος του τέθηκε υπό κράτηση τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/2 και σύμφωνα με πληφορορίες έχει γεννηθεί το 2000.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για να βρεθεί και η προέλευση των όπλων που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Όσο για τα θύματα, δύο άτομα, ένας υπάλληλος και ένας πελάτης σκοτώθηκαν μέσα στο σουπερμάρκετ, ενώ νεκρός είναι και ο οδηγός του αμαξιού, που πήρε με τη βία ο τρομοκράτης.
Ο τέταρτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ο αστυνομικός που προσφέρθηκε να γίνει ο ίδιος όμηρος, προκειμένου να απελευθερωθεί μία γυναίκα που ήταν μέσα στο σουπερμάρκετ.
Τα εύσημα στον αστυνομικό για το θάρρος του απέδωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, που παράλληλα ευχήθηκε η έρευνα να δώσει απαντήσεις για το πότε ριζοσπαστικοποιήθηκε ο δράστης και πού βρήκε τα όπλα της επίθεσης.
Την ηρωική πράξη του αστυνομικού, αλλά και τη γρήγορη επέμβαση των ειδικών δυνάμεων εξήρε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerard Colomb.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Edouard Phlippe είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση "σοβαρή" και ότι επρόκειτο για "τρομοκρατική ενέργεια" με τον Emmanuel Macron να εκφράζει την ίδια άποψη και τον πρόεδρο της Γερουσίας Gerard Larcher να υποστηρίζει ότι "η επίθεση υπενθύμισε την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας".
"Τη θλίψη του και την πλήρη στήριξή του στον γαλλικό λαό" εξέφρασε ο Jean Claude Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης