Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη και μετά τις εκλογές θα πάρει εντολή

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη και μετά τις εκλογές θα πάρει εντολή
Στο Σκοπιανό η κραυγαλέα διγλωσσία είναι εντός της κυβέρνησης, ανέφεερ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά
«Βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία .
Είμαστε η νέα ανερχόμενη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό.
Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή», τονίζει η επικεφαλής του, Φ. Γεννηματά.
Η ίδια, σε συνέντευξή της στην καθημερινή της Κυριακής, αφού σημειώνει πως «η επιτυχία του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής είναι μια ακόμα κοινή μας κατάκτηση στην κατεύθυνση της οργανωτικής συγκρότησης και πολιτικής ενοποίησης του συνόλου των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», ξεκαθαρίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα ακόμα κόμμα, αλλά ένα νέο, δυναμικό κοινωνικό ρεύμα».
«Έχουμε σημάνει γενικό προσκλητήριο προς όλους τους αγνοημένους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει έτοιμους για την οργανωτική συγκρότηση μας σε όλη την Ελλάδα και την εκλογική ετοιμότητα του συνόλου των δυνάμεων μας», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «είμαστε αποφασισμένοι:
Να γίνουμε και πάλι Πρωταγωνιστές στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Για να διεκδικήσουμε μαζί για τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή χώρα».
Με αφορμή το γεγονός ότι  τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Δραγασάκης έκαναν  ευθέως «άνοιγμα» κοινού μετώπου και με δεδομένο πως μία κυβέρνηση συνεργασίας είναι πολύ πιθανή, με ποιο από τα δύο κόμματα θα μπορούσε πιο εύκολα να συνεργαστεί, απάντησε «όψιμα ανοίγματα για συνεργασίες, από εκείνους που στις πλατείες του μίσους και στα Ζάππεια υπονόμευσαν την προσπάθεια της ώρας να αποφύγει την χρεοκοπία.
Δεν έχουν αλλάξει μυαλά , τροφοδοτούν και τώρα την ακραία πόλωση.
Το κίνητρο και για τους δύο είναι το ίδιο.
Ο καημός τους δεν είναι η χώρα , είναι η καρέκλα και τα κουκιά.
Το δικό μας ενδιαφέρον είναι η πορεία της χώρας».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια ακόμη συγκυριακή κυβερνητική σύμπραξη κομμάτων, αλλά από μια ειλικρινή, ιστορικά υπεύθυνη και συνεπή συμφωνία, πάνω σε ένα στέρεο προγραμματικό πλαίσιο, που θα στοχεύει στην ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας, με όρους δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στο Σκοπιανό η κραυγαλέα διγλωσσία είναι εντός της κυβέρνησης, ενώ σε σειρά άλλων θεμάτων υπάρχουν εμφανείς διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό τόσο του ΣΥΡΙΑΖΑ όσο και της ΝΔ.
Σε ερώτηση εάν έρθει θέμα επίλυσης του Μακεδονικού στη Βουλή υπάρχει περίπτωση να υπερψηφίσει,  αφού σημείωσε ότι «στο θέμα των Σκοπίων η κυβέρνησή με δύο αντίθετες γραμμές στο εσωτερικό της, αντί να επιδιώξει εξ’ αρχής την εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής επεδίωξε να διαιρέσει οριζόντια το πολιτικό σύστημα και να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη», τόνισε ότι «η μοναδική εθνική επιδίωξη δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από μια συνολική και αποτελεσματική λύση που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα».
«Υποστηρίζουμε ως πάγια θέση, μια συνολική λύση-πακέτο ως Διεθνή Συμφωνία που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του προβλήματος- της ονομασίας, νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση κάθε πτυχής αλυτρωτισμού ή παραχάραξης της ιστορίας», συμπλήρωσε η ίδια.
Για το σκάνδαλο Νοvartis η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ήταν «από την πρώτη στιγμή φανερό ότι αντί της πλήρους και σε βάθος διερεύνησης, η Κυβέρνηση επιχείρησε να στήσει ένα μηχανισμό σπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων για μικροκομματικό όφελος.
Οι εξόφθαλμες παρεμβάσεις στην δικαστική έρευνα και η ίδια η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων με τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες έδειχναν την μεθόδευση.
Ταυτόχρονα αρνήθηκαν κάθε έλεγχο για πράξεις και παραλείψεις των Υπουργών τους.
Εμείς και κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία επιμείναμε μέχρι τέλους για την σύσταση μιας προανακριτικής επιτροπής πλήρους αρμοδιότητας που θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Η εξέλιξη στην fake προανακριτική που επέλεξε η κυβερνητική πλειοψηφία, κατέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας και προς πάσα κατεύθυνση ποιος ήταν ο σκοπός τους.
Η αποχώρηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ήλθε να επιβεβαιώσει τη θέση μας».
Όπως είπε, «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για τη διαφάνεια αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η πολιτική ζωή, ρωμαϊκή αρένα».
Με αφορμή την πρωτοβουλία της προ ημερών  για την κατά προτεραιότητα Συνταγματική Αναθεώρηση διατάξεων που αφορούν την ενίσχυση της θεσμικής λειτουργίας του κράτους δικαίου και του πολιτικού συστήματος, είπε ότι «στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία τουλάχιστον ορισμένες συνταγματικές διατάξεις που προκαλούν σοβαρές θεσμικές δυσλειτουργίες να τροποποιηθούν με αφετηρία την παρούσα Βουλή», «με αίσθημα πολιτικής ευθύνης καταθέσαμε  συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες θεωρούμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί ευρεία συναίνεση: Για την καθιέρωση σταθερού εκλογικού κύκλου, την κατάργηση σειράς προνομίων του πολιτικού συστήματος, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την ενδυνάμωση των ανεξάρτητων αρχών, την εμπέδωση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων και τέλος την ίδια την αλλαγή της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος».
 «Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες αυτές προτάσεις και να αποσαφηνίσουν τις θέσεις και προθέσεις τους», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης