Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Γεωργιάδης είναι το σύμβολο του πολιτικού εκφυλισμού της ΝΔ - Ανάσα η αποπομπή του

Τζανακόπουλος: Ο Γεωργιάδης είναι το σύμβολο του πολιτικού εκφυλισμού της ΝΔ - Ανάσα η αποπομπή του
"Το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής έχει ήδη κλείσει όχι μόνο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και από την πλευρά των δανειστών μας", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
Επίθεση στον Αδ. Γεωργιάδη εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η αποπομπή του θα είναι μια ανάσα για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος».
«Ο κ. Γεωργιάδης είναι το σύμβολο του πολιτικού εκφυλισμού της ΝΔ», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στη Realnews, υποστηρίζοντας ότι «το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης τον καλύπτει, παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν κυρίως τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, σημαίνει ότι ο κ. Γεωργιάδης τον κρατάει».
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, αυτό είναι προφανές «αφού ήταν αυτή η συμμαχία μεταξύ Μητσοτάκη και Γεωργιάδη που εξασφάλισε στον πρώτο την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που εξηγεί και «την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και των δικαιωμάτων».    
Σχολιάζοντας την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής από την προανακριτική για την Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνει πως ήταν δεδομένο ότι θα το έβαζαν στα πόδια, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και ότι «είναι προφανές ότι δεν έχουν στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά τη συγκάλυψή της. Θα  μου έκανε εντύπωση αν έμεναν στην επιτροπή».
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιτροπή, με αίσθημα κοινοβουλευτικής ευθύνης και σεβόμενη τον νόμο και το Σύνταγμα, θα ολοκληρώσει τις εργασίες της και θα πράξει τα δέοντα για την απόδοση ευθυνών.  
Αναφορικά με το μέτωπο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας που ζητά ο Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Επικρατείας είναι επικριτικός, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας, αλλά για μαύρο μέτωπο εναντίον της δημοκρατίας και υπεράσπισης του παλιού  πολιτικού συστήματος.
Μέτωπο που είναι ήδη ενεργό κοινοβουλευτικά και πολιτικά, αλλά ηττημένο κοινωνικά και καταρρακωμένο ηθικά», το οποίο «αποτελείται από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, που πνέουν τα λοίσθια μετά τις αλλεπάλληλες ήττες τους».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επισπευστεί η μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τζανακόπουλος απαντά ότι θα ήταν απολύτως παράλογη και αχρείαστη μια τέτοια εξέλιξη, με δεδομένες τη μέχρι τώρα δημοσιονομική πορεία της χώρας και την υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα.
Τονίζει δε, πως «η ΝΔ εύχεται να προκύψει μια τέτοια απαίτηση από το ΔΝΤ, όμως νομίζω ότι θα απογοητευτεί για άλλη μια φορά».
Εκτιμά ότι το ΔΝΤ έχει κατανοήσει τους λάθους υπολογισμούς και τις κακές προβλέψεις που έκανε και επομένως δεν θα μπει στη διαδικασία να εγείρει τέτοιο ζήτημα.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι η πορεία για την έξοδο από τα μνημόνια θα συνεχιστεί με σταθερά και σίγουρα βήματα, χωρίς επιπλέον δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και ότι «το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής έχει ήδη κλείσει όχι μόνο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και από την πλευρά των δανειστών μας» και πλέον το θέμα είναι για ποιο λόγο ο Γ. Στουρνάρας  επιμένει να το θέτει.
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το Σκοπιανό, ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν, απαντά ότι «η βασική προτεραιότητα τώρα είναι να υπάρξει συμφωνία στη βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στη γείτονα. Εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, η διαμόρφωση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν θα είναι , κατά την εκτίμησή μου,  δύσκολη, με δεδομένες τις δημόσιες θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων».
Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Τζανακόπουλος, αφού σημειώνει ότι η στάση της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες είχε γίνει εξόχως προκλητική, προσθέτει ότι έχει αλλάξει και με σχέση με την  Ευρώπη , αλλά και τις ΗΠΑ, εξέλιξη, που, όπως τονίζει «,ας προβληματίζει και γι΄ αυτό απαιτούμε από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριφερθεί με σύνεση».
Ο στόχος μας είναι η εξομάλυνση των σχέσεών μας με τους γείτονες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης