Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στις 29/3 οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας για τη σύνοδο του Απριλίου

Reuters: Στις 29/3 οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας για τη σύνοδο του Απριλίου
Τον Μάιο του 2018 αναμένεται να γίνει και η συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong Un
Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε για συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με τη Νότια Κορέα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 29 Μαρτίου στο συνοριακό και ουδέτερο χωριό Panmunjom για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη διμερή σύνοδο τον Απρίλιο του 2018, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μία ομάδα τριών αξιωματούχων, της οποίας ηγείται ο ο πρόεδρος της βορειοκορεάτικης επιτροπής για την επανένωση της Κορέας Ri Son Gwon θα δώσει το παρών στις συνομιλίες της 29ης Μαρτίου, καθώς απάντησε θετικά στην πρόταση που είχε κάνει η Νότια Κορέα από τις 22 Μαρτίου.
Υπάρχουν επίσης αρκετές πιθανότητες να γίνει και μία συνάντηση κορυφής τον Μάιο του 2018 ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του.
Ο Trump έχρισε αυτή την εβδομάδα τον John Bolton πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αντικαθιστώντας τον H.R. McMaster.
O Βolton είναι γνωστός για τη σκληρή στάση που κρατούσε ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ.
O Τrump είχε απολύσει και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson στις 13 Μαρτίου, επειδή διαφωνούσαν στο θέμα του Ιράν και άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Οι συνομιλίες της 29ης Μαρτίου ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα θα συνοδευτούν και από μουσικές παραστάσεις στην Πιονγγιάνγκ τον Απρίλιο από Νοτικορεάτες τραγουδιστές, που θα ανταποδώσουν έτσι την επίσκεψη των Βορειοκορεατών συναδέλφων τους στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Καλλιτέχνες των δύο χωρών θα συνεργαστούν επίσης για μία παράσταση στις 3 Απριλίου, ενώ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in σχεδιάζει να συναντήσει τον Kim Jong Un στο τέλος του ίδιου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης