Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε να έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ

Kashkari (Fed): Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε να έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ
Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε να έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις
Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε να έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε σήμερα (23/3/2018) ο επικεφαλής της Federal Reserve της Μινεάπολις, Neel Kashkari, μιλώντας σε φόρουμ στη Νέα Υόρκη.
Παράλληλα, αναφερθείς στην πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ο Kashkari υπογράμμισε ότι τάχθηκε υπέρ της απόφασης, στο όνομα της «συνέχειας», καθώς η κίνηση ήταν προεξοφλημένη και αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι τα οικονομικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Όπως ανέφερε, ο πληθωρισμός είναι «κολλημένος» ακριβώς κάτω από τον στόχο του 2%.
Ο επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις επεσήμανε ότι θα υποστηρίξει μια περαιτέρω σύσφιξη μόνο εάν ανεβάσει ταχύτητα η αύξηση των μισθών, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν «βλέπει» τους μισθούς να αυξάνονται αρκετά ώστε να κάνουν τη διαφορά.
«Μόλις οι επιχειρήσεις αρχίσουν να αυξάνουν τους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζομένους, τότε θα υπάρξει πληθωρισμός», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Kashkari, υπάρχει «ακόμα δρόμος» για να φτάσουμε στην πλήρη απασχόληση.
Ο ίδιος τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της Fed βρίσκεται πιθανώς πολύ κοντά σε ουδέτερα επίπεδα.
Ο Kashkari δήλωσε επίσης ότι οι λόγοι πίσω από την πτώση του δολαρίου είναι ασαφείς, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ είναι «μάλλον επίπεδοι» αυτή τη στιγμή.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης