Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Βρισκόμαστε κοντά στους στόχους - Χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων

Bostic (Fed): Βρισκόμαστε κοντά στους στόχους - Χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων
Η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Raphael Bostic της Fed Ατλάντα 
Με την αμερικανική οικονομία να έχει πετύχει ή να βρίσκεται κοντά στους στόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για πλήρη απασχόληση και πληθωρισμό 2%, η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα (23/3/2018) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
«Εάν η οικονομία εξελιχθεί περίπου όπως υποψιάζομαι, πιθανότατα θα υποστηρίξω περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του έτους», αναφέρει ο Bostic στις προετοιμασμένες του παρατηρήσεις για το Οικονομικό Φόρουμ του Knoxville.
Η Fed αύξησε την Τετάρτη (21/3) τα επιτόκια, ενώ προανήγγειλε δύο ακόμη αυξήσεις για το 2018.
Ο Bostic ψήφισε υπέρ της αύξησης, τονίζοντας σήμερα πως ήταν λογική κίνηση, δεδομένων των προοπτικών.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν και η αγορά εργασίας «δεν έχει ακόμη υπερθερμανθεί», υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι για το κόστος εργασίας.
Υπάρχουν επίσης ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον ίδιο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια κινδυνεύει να ξεπεράσει «κάπως» τον στόχο του 2%.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η απειλή των δασμών, καθώς και τα ενδεχόμενα αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους, θέτουν έναν ανοδικό κίνδυνο για την οικονομία.
Όπως υπογράμμισε ο Bostic, είναι σημαντικό να αυξήσουμε τα επιτόκια μόνο σταδιακά προς ένα ουδέτερο επίπεδο της τάξεως του 2,25% - 2,75%, ιδιαίτερα καθώς οι προοπτικές για τον πληθωρισμό είναι αβέβαιες και οι επιπτώσεις της μείωσης του ισολογισμού της Fed ακόμα υπολογίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης