Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε το δολάριο λόγω δασμών ΗΠΑ, στο -0,24% έναντι του ευρώ

Σε νέα χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε το δολάριο λόγω δασμών ΗΠΑ, στο -0,24% έναντι του ευρώ
Η ανακοίνωση των εμπορικών δασμών στην Κίνα από τις ΗΠΑ άσκησε νέες πιέσεις στο δολάριο
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα (23/3) Παρασκευή το δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, καθώς η επιβολή δασμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές, καθώς και το ενδεχόμενο αντίμετρων από την πλευρά του Πεκίνου άσκησαν περαιτέρω πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.
Ειδικότερα, περί τις 10:39 π.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,25% στις 89,25 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στις 89,08 μονάδες.
Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επισημοποίησε την επιβολή δασμών ύψους έως 60 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντας, τα οποία αντιπροσωπεύουν «υπεξαίρεση της πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ».
Από την πλευρά της η Κίνα σχεδιάζει την επιβολή αντίμετρων, και συγκεκριμένα δασμών σε αμερικανικές εισαγωγές ύψους 3 δισ. δολ. εντός των οποίων περιλαμβάνονται σωλήνες χάλυβα, φρούτα, κρασί και άλλα προϊόντα που προέρχοναι από τις ΗΠΑ.
Το ευρώ ενισχύεται κατά +0,24% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2332 δολ. ενώ μικρότερη είναι η άνοδος της στερλίνας έναντι του δολαρίου, και συγκεκριμένα στο +0,11% και τα 1,4112 δολ.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί περαιτέρω έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,29% και τα 104,97 γεν, σπάζοντας το φράγμα των 105 γεν, καθώς οι επενδυτές στρέφονται περισσότερο προς το ιαπωνικό νόμισμα ως «ασφαλές καταφύγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης