Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ισχυρή πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,80% το 10ετές

ΗΠΑ: Ισχυρή πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,80% το 10ετές
Ισχυρή πτώση καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του 10ετούς να υποχωρεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων
Ισχυρή πτώση καταγράφουν σήμερα (22/3/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του 10ετούς να υποχωρεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, αλλά και εν μέσω των έντονων ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πρόκειται να υπογράψει σήμερα δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.
Ο Trump αναμένεται να υπογράψει σήμερα επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αναγγελθεί η επιβολή δασμών σε σειρά εισαγόμενων προϊόντων που παράγονται στην Κίνα, κίνηση που κατά πολλούς αναλυτές μπορεί να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, η υπογραφή του εγγράφου έχει ως στόχο να παταχθεί η κλοπή αμερικανικής τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, τη στιγμή που από την πλευρά της Κίνα προειδοποιεί την Ουάσινγκτον πως δεν θα αφήσει την κίνηση αυτή αναπάντητη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή δασμών σε κινέζικα προϊόντα εκτιμάται πως θα κοστίσει τουλάχιστον 30 δισ. δολ. στην κινεζική οικονομία, ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις πως το ποσό αυτό μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί και να φτάσει ακόμα και τα 60 δισ. δολάρια.
Οι ανησυχίες έστρεψαν τους επενδυτές στην «ασφάλεια» των αμερικανικών ομολόγων.
Έτσι, περί τις 17:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρούσε στο 2,80%, ενώ μόλις χθες είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Φεβρουαρίου 2018.


Το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,26%, ενώ του 30ετούς διαμορφώνεται στο 3,04%.
Εν τω μεταξύ, χθες η Fed ανακοίνωσε ότι αυξάνει το εύρος των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,50% - 1,75%, στην πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Jerome Powel, που διαδέχθηκε την Janet Yellen.
Παράλληλα, η Fed επανέλαβε τη δέσμευσή της για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το 2019, με τρεις αυξήσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης