Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2018

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2018
Η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε τι εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημειρνά (22/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τους καταναλωτές της χώρας ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,2%, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο κατά +0,4%.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βρίσκονται σε εξέλιξη, η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας παραμένει υποτονική, αποκτώντας απόσταση από την ανάπτυξη που σημειώνεται στις υπόλοιπες σημαντικές οικονομίες παγκοσμίως.
Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι η Βρετανία σημείωσε τον ασθενέσθερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των επτά πιο προηγμένων οικονομιών κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Οι παρατεταμένες πιέσεις προς του καταναλωτές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη σχετική πτώση, καθώς ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός ξεπέρασε την αύξηση των μισθών κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης