Τελευταία Νέα
old

Χαρδούβελης: Προέχει η μείωση των NPLs στις τράπεζες - Χάνουμε κάθε χρόνο 18 δισ. ΑΕΠ

Χαρδούβελης: Προέχει η μείωση των NPLs στις τράπεζες - Χάνουμε κάθε χρόνο 18 δισ. ΑΕΠ
Σύμφωνα με την Γκ. Χαρδούβελη, «προέχει η μείωση των κόκκινων δανείων, διότι η οικονομική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τραπεζική υγεία»
H Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο 18 δισ. ευρώ ΑΕΠ εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση με θέμα "Το τέλος του τρίτου μνημονίου: Μία από τα ίδια ή ποτέ πια τα ίδια;" πραγματοποίησε, χθες, το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών "Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης" (ένα think tank νέων που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου των Αθηναίων.
Σύμφωνα με την Γκ. Χαρδούβελη, «προέχει η μείωση των κόκκινων δανείων, διότι η οικονομική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τραπεζική υγεία».
Ο κ. Χαρδούβελης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πιο "δύσκολη στιγμή" του ως υπουργού Οικονομικών, την περίοδο της 5ης αξιολόγησης, όταν αποφάσισε να εισάγει στη Βουλή και να περάσει νομοσχέδιο για τον αναβαλλόμενο φόρο.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό "η 5η αξιολόγηση και το mail Χαρδούβελη δεν έγιναν ποτέ δεκτά από το ΔΝΤ, ενώ η Επιτροπή ήταν σύμφωνη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης