Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμα έναν μήνα οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +1,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί κατά +2% σε ετήσια βάση.
Μάλιστα, ο δείκτης σημείωσε επιβράδυνση σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, όπου η ετήσια άνοδος είχε διαμορφωθεί στο +2,1%
Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, όλοι οι δείκτων τιμών των κύριων βιομηχανικών ομάδων κατέγραψαν άνοδο, με τις τιμές των ενδιάμεσων αγαθών να αυξάνονται κατά +2,8% και τις τιμές της ενέργειας να ενισχύονται κατά +1,8%.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 1,4% από 1,6% τον Ιανουάριο του 2018, παραμένονται μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ στο 2%.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας έχουν καταγράψει σημαντική μείωση, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες βρίσκονται επίσης υπό πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης