Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Νέο σκάνδαλο Trump - Εταιρεία έκλεψε προσωπικά δεδομένα 50 εκ. χρηστών του Facebook για όφελός του

New York Times: Νέο σκάνδαλο Trump - Εταιρεία έκλεψε προσωπικά δεδομένα 50 εκ. χρηστών του Facebook για όφελός του
Mέσα από αυτά τα δεδομένα η ομάδα Trump εντόπιζε μεμονωμένους ψηφοφόρους στους οποίους προωθούσε συγκεκριμένες πολιτικές διαφημίσεις και μηνύματα υπέρ της υποψηφιότητας του
Νέο σκάνδαλο, για τον πρόεδρο Trump και την περίφημη προεκλογική του εκστρατεία στις προεδρικές εκλογές του 2016 αποκαλύπτουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία συλλογής δεδομένων Cambridge Analytica υπεξαίρεσε προσωπικά στοιχεία πάνω από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2014 για να αναπτύξει τεχνικές προσέγγισης ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα Trump έναντι αυτής της H. Clinton.
Η εφημερίδα συγκέντρωσε αποκαλυπτικά στοιχεία, μαρτυρίες και έγγραφα από υπαλλήλους της εταιρείας τονίζοντας ότι «τα προσωπικά στοιχεία που εκλάπησαν είναι τα περισσότερα στην ιστορία της Facebook Inc».
Η Facebook σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σταμάτησε κάθε συνεργασία με την Cambridge Analytica μετά την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων καθώς δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτά τα στοιχεία.
Ένας από τους υπαλλήλους της εταιρείας ο Christopher Wylie, αποκάλυψε ότι μέσα από αυτά τα δεδομένα η ομάδα Trump εντόπιζε μεμονωμένους ψηφοφόρους στους οποίους προωθούσε συγκεκριμένες πολιτικές διαφημίσεις και μηνύματα υπέρ της υποψηφιότητας Trump.
Τέτοια μηνύματα έλαβαν 50 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι, δηλαδή το 1/3 των ενεργών χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ και σχεδόν το ¼ των αμερικανών ψηφοφόρων.
Πρόκειται για έναν νέο πονοκέφαλο του αμερικανού προέδρου ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό έρευνα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία και την εμπλοκή της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016 υπέρ της υποψηφιότητάς του.  

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης