Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών ανακοίνωσε η Ρωσία

Reuters: Την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών ανακοίνωσε η Ρωσία
Πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας, μετά την απόφαση της May να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες από τη Βρετανία
(upd) Την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μόσχα μέσα σε μία εβδομάδα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Βρετανό πρέσβη στη Ρωσία, Laurie Bristow, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η Μόσχα αποφάσισε να κλείσει το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία, αλλά και να αποσύρει την άδεια η Βρετανία να ανοίξει γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.
Μάλιστα, το  ρωσικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στην περίπτωση που η Βρετανία προβεί «σε περαιτέρω εχθρικά βήματα».
Πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας για την κίνηση της Theresa May, που έδιωξε 23 Ρώσους διπλωμάτες.
Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν και θυμίζουν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, μετά την επίθεση με νευροτοξικό αέριο σε έναν πρώην Ρώσο πράκτορα και την κόρη του επί βρετανικού εδάφους.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Το ρώσικο υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Σάββατο 17/3 τον Βρετανό πρέσβη Laurie Bristow σε συνάντηση, με το Reuters να εκτιμά ότι η Ρωσία αναμένεται να απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για την κίνηση της Theresa May, που έδιωξε 23 Ρώσους διπλωμάτες.

Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν και θυμίζουν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, μετά την επίθεση με νευροτοξικό αέριο σε έναν πρώην Ρώσο πράκτορα και την κόρη του επί βρετανικού εδάφους.
Η εκπρόσωπος του ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών Maria Ζakharova είχε προϊδεάσει από την Παρασκευή 16/3 για αντίποινα των Ρώσων, για τα οποία ανέφερε ότι η Βρετανία θα ενημερωθεί στο άμεσο μέλλον.
Μετά την πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό αέριο, που ήταν η πρώτη γνωστή περίπτωση στη μεταπολεμική εποχή, η Βρετανία κατηγόρησε τον Putin ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν και η Μay έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας σε 23 Ρώσους της πρεσβείας στο Λονδίνο, για να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η Μόσχα αρνείται κάθε εμπλοκή στην απόπειρα δολοφονίας του διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του και θεώρησε ότι όλα αυτά γίνονται εν όψει της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και ότι το Λονδίνο μπορεί να κατασκεύασε τη συγκεκριμένη υπόθεση για να τροφοδοτήσει την αντιρωσική υστερία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης