Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Με γονατισμένη τη μεσαία τάξη δεν έρχεται η ανάπτυξη - Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτική εχθρική προς τις επενδύσεις

Γεννηματά: Με γονατισμένη τη μεσαία τάξη δεν έρχεται η ανάπτυξη - Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτική εχθρική προς τις επενδύσεις
"Η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη", ανέφερε η Φ. Γεννηματά
«Δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος». Η Κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις με επιτροπεία για πάρα πολλά χρόνια», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «REAL NEWS» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
Η Κυβέρνηση, όπως αναφέρει, ουσιαστικά έχει αποδεχθεί 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και «αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι τελειώνουν οι υποχρεώσεις για τους εταίρους απέναντί μας αλλά δεν τελειώνουν οι δικές μας δεσμεύσεις και οι δικοί μας περιορισμοί».
Σε ερώτηση για τα ζητήματα που πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους , η κ. Γεννηματά τονίζει  ότι «καμιά συμφωνία δεν γράφεται με ανεξίτηλο μελάνι αλλά αλλαγή όρων δεν γίνεται με τυχοδιωκτισμούς που έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά.
Η επαναδιαπραγμάτευση προϋποθέτει αξιόπιστη Κυβέρνηση.
Γι αυτό απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής.
Μόνο τότε θα γίνουν εφικτές οι αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές στις επώδυνες δεσμεύσεις που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.
Η άμεση ελάφρυνση του χρέους και η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2%.
Οι μεταρρυθμίσεις, όμως, πρέπει να είναι προοδευτικές.
Αφορούν την αποκομματικοποίηση του κράτους , ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και επιτάχυνση της απονομής της, αλλαγή και σταθερό φορολογικό σύστημα και αποκέντρωση για να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία.
Μιλάμε για ανάπτυξη και παραγωγή νέου πλούτου με την ταυτόχρονη στήριξη και ενίσχυση της μεσαίας τάξης και καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων».
«Με γονατισμένη τη μεσαία τάξη δεν έρχεται η ανάπτυξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει να καταθέσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα και το τι θα πρέπει αυτό να περιέχει, η ίδια αφού αναφέρει ότι  
 «η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη.
 Και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα αποδείχτηκαν ότι ήταν μια φούσκα», προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτική εχθρική προς τις επενδύσεις.
Τσακίζει τη μεσαία τάξη που είναι βάση για την ανάπτυξη.
Η πολιτική υπερφορολόγησης που ακολουθεί στραγγαλίζει την οικονομία».
Κατηγορεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «στάθηκε ανίκανη να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ενώ «η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει την ανάπτυξη ως υπόθεση των λίγων και των ισχυρών.
Θεωρεί ότι η αγορά θα λύσει τα πάντα από μόνη της και προτείνει τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών όχι μόνο στο σκέλος της σπατάλης αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις και τις κοινωνικές δαπάνες».
«Εμείς έχουμε προτείνει εδώ και καιρό το σχέδιο Ελλάδα. Με πρόγραμμα ανάπτυξης και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, παράλληλα με τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Προτείνουμε διαδικασίες fast track για τις επενδύσεις. Επενδύουμε στην καινοτομία, στη μεταποίηση και τις νέες τεχνολογίες. Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση των πολιτών στη γνώση σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή. Παράλληλα με ένα δίκτυο αντιμετώπισης της φτώχειας. Αυτό το σχέδιο μας αποτελεί τη βάση μιας προγραμματικής πρότασης για προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο», τονίζει η κ. Γεννηματά.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η σημερινή ακραία πόλωση που καλλιεργεί η Κυβέρνηση, δεν ευνοεί την εθνική συνεννόηση.
Η ΝΔ υιοθετεί μια διχαστική θεωρία μετώπων διεκδικώντας έτσι κομματικά οφέλη. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό το πολύ επικίνδυνο για τη χώρα και την πολιτική , παιχνίδι».
Περαιτέρω, σημειώνει ότι «η  διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης κινδυνεύει να γίνει το πρώτο θύμα της πόλωσης και του τοξικού πολιτικού κλίματος που τροφοδοτεί η κυβέρνηση και αξιοποιεί και συντηρεί η ΝΔ» , προσθέτοντας πως «η δική μου πρόταση είναι να υπάρξει, έστω, ένα minimum συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για συνταγματικές αλλαγές που είναι ώριμες και απαραίτητες στις νέες συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί, πχ ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, η διάλυση της Βουλής σε σχέση με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κλπ».
Για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπογραμμίζει ότι πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα ασφαλείς και καλεί την κυβέρνηση να μην υποβαθμίσει το ζήτημα, να είναι «σε εγρήγορση και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες από τις διεθνείς μας συμμαχίες».
Κατά την ίδια, «η αντιμετώπιση των Εθνικών ζητημάτων απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πριν από όλα διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας».
Σε ερώτηση σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ψήφιζε μία συμφωνία για το Σκοπιανό αναφέρει ότι «η  Κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώνει τα κόμματα, δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση, αλλά αντίθετα για να αποκομίσει κομματικά οφέλη δίχασε τον Ελληνικό λαό και δυναμίτισε την προοπτική ολοκληρωμένης λύσης. Όταν και εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει ολοκληρωμένη πρόταση στη Βουλή θα τοποθετηθούμε στη βάση των καθαρών θέσεων που έχουμε διατυπώσει ως Κίνημα Αλλαγής».
Σε ερώτηση για το εάν με τον Σταύρο Θεοδωράκη υπάρχει πρόβλημα απαντά ότι «με όλους όσους συμμετέχουν στο κίνημα Αλλαγής συνεργαζόμαστε αρμονικά και φυσικά με το ΠΟΤΑΜΙ. Ξεπερνούμε δυσκολίες μέρα με τη μέρα  και που είναι λογικό ακόμη να υπάρχουν.
Η απαίτηση και εντολή του κόσμου είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να τιμήσω αυτή την εντολή», ενώ σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα -  Θεοδωράκη τη Δευτέρα, σημειώνει ότι «για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ Τσίπρα.
Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι».
Τέλος, για το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι αυτό σηματοδοτεί την νέα αρχή για την νέα  παράταξη, «κάναμε το πρώτο βήμα με τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες του Νοεμβρίου, προχωράμε δυναμικά στο δεύτερο βήμα που είναι ένα δημοκρατικό Συνέδριο Επανίδρυσης και Αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης».
Σημειώνει δε, πως  το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό με όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης