Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια περισσότερες από τρεις φορές το 2018

Rosengren (Fed): Ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια περισσότερες από τρεις φορές το 2018
Η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερες από τις αναμενόμενες τρεις φορές το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed Βοστώνης
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερες από τις αναμενόμενες τρεις φορές το 2018, δήλωσε σήμερα (9/3/2018) ο επικεφαλής της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren.
«Για να διατηρήσουμε την οικονομία σε μια βιώσιμη πορεία, πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να αποσύρουμε τα μέτρα διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής με έναν τακτικό αλλά σταδιακό ρυθμό - και ίσως λίγο πιο γρήγορα από τις τρεις αυξήσεις που προβλέπονται για το τρέχον έτος», δήλωσε ο Rosengren.
Η μεταβλητότητα της αγοράς που παρατηρήθηκε τον περασμένο μήνα είναι μια «υγιής συνειδητοποίηση» από τους επενδυτές ότι οι κίνδυνοι είναι διπλής όψης, συνέχισε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης.
«Η μη βιώσιμα ισχυρή ανάπτυξη, η οποία οδηγεί σε υπερβολικό πληθωρισμό ή οικονομικές ανισορροπίες, δεν συνιστά τόσο υψηλό κίνδυνο όσο ένας ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης χαμηλότερος των προσδοκιών», υπογράμμισε ο Rosengren σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Σπρίνγκφιλντ.
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας, αναφέροντας ότι η πρόσφατη αποδυνάμωση των καταναλωτικών δαπανών ήταν πιθανώς προσωρινή.
Ο Rosengren δήλωσε ακόμη ότι η σύσφιξη της πολιτικής θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από έναν «εμπορικό πόλεμο» ή μια «γεωπολιτική έκπληξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης