Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο δολάριο εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο, στο -0,17% έναντι του ευρώ

Συνεχίζεται η πτώση στο δολάριο εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο, στο -0,17% έναντι του ευρώ
Η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, Gary Cohn, άσκησε νέες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (7/3) η πτώση στο αμερικανικό δολάριο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε χαμηλά δύο εβδομάδων, καθώς η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, Gary Cohn, προκάλεσε νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,09% στις 89,48 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, και συγκεκριμένα στις 89,38 μονάδες.
Η είδηση της παραίτησης του Cohn, ο οποίος ήταν σημαντικός υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, προκάλεσε ανησυχίες ότι ο Trump θα προχωρήσει κανονικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τους εταίρους των ΗΠΑ.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, και συγκεκριμένα στο +0,17% και τα 1,2425 δολ. μετά την επιβεβαίωση των προκαταρκτικών στοιχείων της Eurostat για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο 2,7% έναντι 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,6%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη της οικονομίας τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 0,6%, ενώ για το σύνολο του 2017, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 2,3% και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 2,4%.
Σε ότι αφορά την ισοτιμία δολαρίου-γεν, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,50% έναντι του ιαπωνικού, στα 105,60 γεν, καθώς ο υποψήφιος υποδιοικητής της Bank of Japan, Masayoshi Amamiya, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμα της νομισματικής της πολιτικής μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης