Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Διεθνή συμφωνία με υπερσυνταγματική ισχύ για το Μακεδονικό

Παπαδημούλης: Διεθνή συμφωνία με υπερσυνταγματική ισχύ για το Μακεδονικό
Η συνθήκη να εξασφαλίζει σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής και οριστική εγκατάλειψη αλυτρωτισμών κάθε είδους είπε ο κ.Παπαδημούλης
Υπέρ μιας διεθνούς συνθήκης με υπερσυνταγματική ισχύ για την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε μια λύση στο Mακεδονικό, η οποία να είναι εθνικά συμφέρουσα για τη χώρα, είναι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία στη βάση του 1995, και αυτό σημαίνει μια διεθνή συμφωνία με υπερσυνταγματική ισχύ, με πλήρεις και διασφαλισμένες διεθνείς εγγυήσεις.
Η διεθνής συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει τα δύο μεγάλα εθνικά ζητούμενα, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής έναντι όλων και την οριστική εγκατάλειψη αλυτρωτισμών κάθε είδους» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παπαδημούλης.
«Ο αλυτρωτισμός πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στηριγμένο στη σταθερότητα και τη μη αμφισβήτηση των υπαρχόντων συνόρων, τα οποία να είναι "κλειδωμένα" σε μια διεθνή συμφωνία που θα έχει την υπογραφή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ κλπ» επεσήμανε ο κ.Παπαδημούλης.
Κληθείς να σχολιάσει την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που στοχοποιεί τον ΠτΔ, ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών διαστρεβλώνει τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας βάζοντάς του λόγια που δεν είπε και αποδίδοντας του την επιδίωξη η Ελλάδα να διεκδικήσει εδάφη που δεν της ανήκουν, με αλλαγές συνόρων κλπ».
«Το βέβαιο είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα δώσει την απάντηση που πρέπει» επεσήμανε ο κ.Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως το τουρκικό ΥΠΕΞ συνηθίζει να είναι πιο επιθετικό από το σύνολο των δηλώσεων της ηγεσίας της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης