Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά μίας εβδομάδας παραμένει το αμερικανικό δολάριο, στο -0,40% έναντι του ευρώ

Κοντά σε χαμηλά μίας εβδομάδας παραμένει το αμερικανικό δολάριο, στο -0,40% έναντι του ευρώ
Η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τους εμπορικούς περισμούς ασκεί πιέσεις στο δολάριο
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (6/3) το αμερικανικό δολάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβολή δασμών που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και εταίρων.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 89,71 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών.
Ο αμερικανός πρόεδρος δέχεται δέχεται σημαντικές πιέσεις ώστε να αποσύρει την πρότασή του, με τον ίδιο να ανοίγει την πόρτα σε σε πιθανές διαπραγματεύσεις για τους δασμούς, μετριάζοντας τις ανησυχίες.
Μάλιστα, ο Trump επιχείρησε να αυξήσει την πίεσή του προς το Μεξικό και τον Καναδά, λέγοντας ότι τα αποσύρει τα σχέδιά του εάν οι δύο χώρες υπογράψουν μία νέα εκδοχή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ των χωρών της Βόρειας Αμερικής.
Το ευρό ενισχύεται κατά +0,40% στα 1,2385 δολ. παρά την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί στην Ευρωζώνη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία, την ίδια στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Matteo Renzi, παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο στις εκλογές της Κυριακής υπέρστη το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα από τη δημιουργία του το 2007.
Η στερλίνα ενισχύεται επίσης έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,25% και τα 1,3884 δολ. καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
Στον αντίποδα, το δολάριο ενισχύεται κατά +0,12% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,34 γεν, μετά τη διάψευση των προσδοκιών των αγορών για πρόωρο τερματισμό της νομισματικής χαλάρωσης από την Bank of Japan, από τον επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda.
Όπως ανέφερε ενώπιον του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας, «οι κινήσεις των τιμών παραμένουν αδύναμες, επομένως αισθανόμαστε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας στις τιμές», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «είναι αδιανότητο να τερματιστεί ή να αποδυναμωθεί ο βαθμός νομισματικής χαλάρωσης πριν επιτευχθεί ο στόχος μας για τον πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης