Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Οι πολιτικές πιέσεις στην ΕΚΤ - Τα σκάνδαλα και η περίπτωση του Στουρνάρα

WSJ: Οι πολιτικές πιέσεις στην ΕΚΤ - Τα σκάνδαλα και η περίπτωση του Στουρνάρα
H Wall Street Journal αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis
Με αφορμή τα σκάνδαλα όπου εμπλέκονται κεντρικοί τραπεζίτες μέλη της ΕΚΤ, η Wall Street Journal κάνει λόγο για «πολιτικές πιέσεις στη νούμερο 2 κεντρική τράπεζα καθώς αυξάνεται ο ρόλος της ενισχύεται».
Όπως αναφέρεται τρία μέλη της ΕΚΤ, εμπλέκονται σε έρευνες από τις χώρες τους (Ελλάδα, Λετονία, Σλοβενία), ενώ άλλοι αξιωματούχοι έχουν δεχθεί έντονες πιέσεις ώστε να παραιτηθούν.
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδικά αναφορά και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος -όπως επισημαίνεται- είναι σε διαμάχη με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς τον θεωρούν πολιτικό εχθρό τους.
Τον Φεβρουάριο, το ελληνικό κοινοβούλιο άρχισε έρευνα για το αν ο κ. Στουρνάρας, μαζί με ανώτερους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, δωροδοκήθηκαν για να επηρεάσουν τις τιμές των φαρμάκων (σσ. το σκάνδαλο Novartis).
Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Σε μια ομιλία του στις 21 Φεβρουαρίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Στουρνάρας παραπονέθηκε ότι ανώνυμοι μάρτυρες είχαν εφεύρει ιστορίες για τον ίδιο.
«Ο κ. Draghi παρενέβη επανειλημμένα υπέρ του κ. Στουρνάρα» σχολιάζεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης