Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης σε Mogherini (ΕΕ): Τι θα κάνετε για τη σύντομη διευθέτηση του θέματος της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών;

Παπαδημούλης σε Mogherini (ΕΕ): Τι θα κάνετε για τη σύντομη διευθέτηση του θέματος της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών;
Οι τουρκικές αρχές κωλυσιεργούν και επιδιώκουν όξυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας υπογραμμίζει ο κ.Παπαδημούλης
Ερώτηση στην Κομισιόν και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής F. Mogherini για το τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες τουρκικές για την επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με την καθιερωμένη εδώ και χρονιά αμοιβαία πρακτική μεταξύ των δύο στρατιωτικών διοικήσεων.
Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν έως σήμερα να αναγάγουν μια υπόθεση ρουτίνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε μείζον πολιτικό θέμα.
Οι τουρκικές αρχές κωλυσιεργούν και επιδιώκουν όξυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και των ευρωτουρκικών σχέσεων, καθώς τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι και ευρωτουρκικά» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ρωτά την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ «ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να συμβάλει στη σύντομη διευθέτηση του ζητήματος και πώς σκοπεύει να καταστήσει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει να εφαρμόζεται α λα καρτ».
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπδημούλης υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι το ταχύτερο δυνατόν να αντιμετωπισθεί αυτό το θέμα, το συντομότερο δυνατόν με τις διαδικασίες που προβλέπονται.
«Προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα - τα πολιτικά, τα διπλωματικά, τα νομικά - και η ενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα και σε αυτή την γραμμή απαιτείται και η μέγιστη δυνατή ομοψυχία.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος και είναι λάθος γύρω από το θέμα των στρατιωτικών να παίζονται πολιτικά παιχνίδια είτε στην Άγκυρα, είτε αντιπολιτευτικά παιχνίδια στην Αθήνα» επεσήμανε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να αποδοθεί στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς η κατηγορία της κατασκοπείας.
«Κανένας δεν μπαίνει με στολή, με οπλισμό, με τα σήματά του και τα κινητά του συνειδητά σε μια άλλη χώρα για να κάνει κατασκοπεία.
Αυτά καταρρέουν από μόνα τους ως αντίθετα στην κοινή λογική.
Οι, δε, θεωρίες συνωμοσίας περί συμψηφισμού άσχετων μεταξύ τους υποθέσεων, όπως είναι τα δύο παιδιά μας με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που κατέφυγαν ζητώντας άσυλο, καταρρίπτεται όχι μόνο από την κοινή λογική, αλλά και από τις ίδιες τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς.
Για να μην υπάρχει έδαφος για καθυστερήσεις και παιχνίδια, η ελληνική πλευρά εργάζεται εντατικά και ενωμένη κάνοντας τους κατάλληλους χειρισμούς μέσω των αρμόδιων ανθρώπων» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης