Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η άνοδος των λιανικών πωλήσεων για τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η άνοδος των λιανικών πωλήσεων για τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης παρέμειναν αμετάβλητες
Τον ενδέκατο συνεχόμενο μήνα ανόδου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/3) στοιχεία της Markit, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ο υψηλότερος των τελευταίων πέντε μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,3 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Ιανουάριο του 2018, όταν και ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητες, μετά την πτώση που σημειώθηκε τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Δεκέμβριο.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης που περιλαμβάνονται στην έρευνα της Markit, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Γερμανία, με τον δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλά δύο μηνών και τις 53,8 μονάδες.
Παράλληλα, σημαντική ήταν η άνοδος και στη Γαλλία, όπου ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στην Ιταλία άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 29 μηνών, με τον PMI να διαμορφώνεται στις 50,4 μονάδες.
«Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν έναν ακόμα θετικό μήνα για τον κλάδο λιανικών πωλήσεων της Ευρωζώνης, με τις πωλήσεις να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε μηνιαία βάση», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Alex Gill, προσθέτοντας ότι «αυτό οδήγησε στην άνοδο της αισιοδοξίας, με τον δείκτη εμπιστοσύνης να βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους».
Όπως τόνισε ο ίδιος, «οι περαιτέρω επέκταση στην αγοραστική δραστηριότητα και την απασχόληση υπογραμμίζουν τις θετικές προοπτικές των λιανοπωλητών».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης