Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 56 μονάδες ο PMI

Ιταλία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 56 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιταλία κρίθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιταλία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Markit, καθώς ο κλάδος υπηρεσιών απομακρύνθηκε από τα υψηλά δέκα ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 55 μονάδες, έναντι 57,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.
Σημαντική στήριξη στην αυξημένη δρασητριότητα του κλάδου διαδραμάτισαν οι νέες εργασίες, με τον σχετικό υποδείκητ να αυξάνεται για 17ο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε θετικό έδαφος παρέμεινε και η ζήτηση προς τα προϊόντα του κλάδου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να προχωρήσουν σε περαιτέρω πρόσληψη προσωικού, με τη στελέχωση του κλάδου να αυξάνεται, αν και οι ρυθμοί ανόδου ήταν μετριοπαθείς.
Τα τελευταία στοχεία για τις τιμές στη χώρα υποδεικνύουν ότι ο μέσος όρος λειτουργικού κόστους συνέχισε να αυξάνεται, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, με τις τιμές καυσίμων και τα έξοδα που συνδέονται με την απασχόληση να αποτελούν του βασικούς παράγοντες του πληθωρισμούς για τον Φεβρουάριο.
Η αισιοδοξία μεταξύ των ιταλικών επιχειρήσεων σχετικά με τις προοπτικές των επόμενων μηνών παρέμεινε αυξημένη, καθώς οι εταιρείες αναμένουν να απομοκίσουν του οφέλη των προηγούμενων επενδύσεων μέσα στους επόμενους μήνες.
Ως εκ τούτου, ο σύνθετος PMI της Markit, ο οποίος αφορά το σύνολο του επιχειρηματικού κλίματος της χώρας, υποχώρησε στις 56 μονάδες, έναντι 59 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 57,9 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ιταλία χθες Κυριακή (4/3), με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αβεβαιότητα γύρω από τα αποτελέσματα των εκλογών της χώρα θα επηρεάσει αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης