Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών
"Δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, και να σταματήσει η Τουρκία να μας διασύρει ως χώρα και ως κράτος», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Η ίδια αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα, αφού σημείωσε ότι  το κόμμα της παραμένει προσηλωμένο στις σχέσεις καλής γειτονίας, πρόσθεσε ότι αυτές προϋποθέτουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο που δεν σέβεται η Τουρκία και συνέστησε η ελληνική πλευρά να δείξει αποφασιστικότητα και  ψυχραιμία, αλλά  και αξιοποίηση της θέσης και σχέσης μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ακόμη, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αφού η σημερινή κυβέρνηση έχε αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρόνια και  έχει αποδεχτεί ένα τέταρτο μνημόνιο και χωρίς χρηματοδότηση.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με την πρόταση για προληπτική πιστωτική γραμμή ή με την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία αποθεματικού «μαξιλαριού», είπε ότι «η συζήτηση αυτή στον δημόσιο διάλογο δεν βοηθάει τη χώρα και έπρεπε να παραμείνει χαμηλά, σε τεχνικό επίπεδο, διότι εκπέμπει μηνύματα στους ξένους πως δεν έχουμε κάποιο σχέδιο και θα τα βρούμε μπροστά μας με νέα αδιέξοδα και προβλήματα».
Κατά την ίδια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση, καθώς το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και οριστική έξοδο από την κρίση, και γι αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς, είπε ότι η θέση της είναι σαφής,  «όλα στο φως, εγώ είμαι αμείλικτη στο εσωτερικό του κόμματός μου», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με κάθαρση και δικαιοσύνη, θολώνει τα νερά, δηλητηριάζει το κλίμα, πολώνει την κατάσταση».
Συμπλήρωσε ότι η ΝΔ σε αυτό το κλίμα «παγιδεύεται», επειδή θέλει τη δημιουργία δύο πόλων.
«Να τελειώνουμε με την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, να πληρώσει και να πληρώσει ακριβά», είπε χαρακτηριστικά.
Για το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έρχεται από το παρελθόν και έχει αρκετό μέλλον, με στόχο να ξαναστηθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να σταματήσουν να φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και ξεκαθάρισε ότι θα είναι «πρωταγωνιστής», λέγοντας μάλιστα πως θα υπάρξουν «εκπλήξεις» με τα αποτελέσματα των εκλογών που θα προκαλέσουν αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης