Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nomura- ING: Ελκυστικές οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών- Buy η BofA για ΕΤΕ και Alpha Bank

Nomura- ING: Ελκυστικές οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών- Buy η BofA για ΕΤΕ και Alpha Bank
Ελκυστικές θεωρεί τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών η Nomura στην τελευταία έκθεση της, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ευρώπης και των αρνητικών επιδράσεων των μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί, έχουν οδηγήσει τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που “υπαγορεύει” ο κίνδυνος.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αποδώσει πολύ λιγότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες αμερικανικές από την αρχή του έτους, ενώ το δείκτης p/e βρίσκεται στο 6,7 σε αντίθεση με το p/e των αμερικανικών που βρίσκεται στο 9,1. Η Nomura διατηρεί την “bullish” προοπτική για τις τράπεζες της Ευρώπης, με βάση τα ιστορικά στοιχεία.
Επιπλέον, χαρακτηρίζει διαχειρίσιμη την κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο της ευρωζώνης, ενώ θεωρεί ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην οικονομία που μπορεί να προκαλέσουν τα σκληρά  μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί, θα αντισταθμιστεί από τα οφέλη της πτώσης του ευρώ. Ωστόσο, τα προβλήματα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας σε δημοσιονομικό επίπεδο, οδηγεί τη Nomura εκφράσει μεγαλύτερη προτίμηση στις τράπεζες της Βόρειας Ευρώπης από αυτές της Νότιας.
«Μετά την διόρθωση του Μαΐου, οι μετοχές της Ευρώπης εμφανίζονται φθηνές, καθώς το p/e κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον ιστορικό μέσο όρο, ενώ οι μερισματικές αποδόσεις υψηλότερες από τις αποδόσεις των ομολόγων τους, δηλώνει και η ING, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες γύρω μας. Οι μετοχές έχουν προεξοφλήσει την αρνητική μακροοικονομική προοπτική, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει και οι εταιρικοί ισολογισμοί εμφανίζονται δυνατοί.
Από τη μεριά της η Bank of America Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση “buy” για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank καθώς διαπραγματεύονται φθηνότερα με βάση το λόγο των τιμών των μετοχών προς τη λογιστική αξία (P/BV). Παρά το αδύναμο outlook για την κερδοφορία, ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha στα 7 ευρώ από 7,1 ευρώ προηγουμένως, ενώ η τιμή-στόχος για την ΕΤΕ παραμένει στα 16 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης