Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι σχέσεις ΕΕ - Κίνας βελτιώνονται - Θετικό να ενισχύσουν τις επαφές τους για να προωθήσουν την ειρήνη

Παπαδημούλης: Οι σχέσεις ΕΕ - Κίνας βελτιώνονται - Θετικό να ενισχύσουν τις επαφές τους για να προωθήσουν την ειρήνη
«Οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας βελτιώνονται» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
«Η ΕΕ και η Κίνα μπορούν να χτίσουν πάνω σε επιτυχημένα πλαίσια συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία και τη φιλία των λαών μας», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στη φωτογραφική έκθεση για τη «10η επέτειο του σεισμού του Wenchuan, στην επαρχία Sichuan», που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Παπαδημούλης  απηύθυνε χαιρετισμό ως τιμώμενος ομιλητής, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας βελτιώνονται» και πως «θα ήταν πολύ θετικό και για τις δύο πλευρές να ενισχύσουν τις διακυβερνητικές, διακοινοβουλευτικές και διαπροσωπικές επαφές και σχέσεις, προκειμένου να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής μας».
«Μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε επιτυχημένα πλαίσια πολιτιστικής, τουριστικής και ναυτιλιακής συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική μας συνεργασία και τη φιλία των λαών μας», πρόσθεσε.
Υπενθύμισε ότι πριν από δέκα χρόνια, ένας τεράστιος σεισμός έπληξε την περιοχή Wenchuan της επαρχίας Sichuan, στην Κίνα και συμπλήρωσε ότι η έκθεση αυτή φωτογραφίας προβάλλει τις απίστευτες προσπάθειες ανακούφισης και ανασυγκρότησης του κινεζικού λαού και τα τελευταία επιτεύγματα ανάπτυξης της περιοχής αυτής.
Σημείωσε ότι χαίρεται που βλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρείχε υποστήριξη και βοήθεια, «αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που φέρνει πιο κοντά την ΕΕ και την Κίνα, σε μια κοινή προσπάθεια».
Μεταξύ των παρευρισκόμενων στην έκθεση ήταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Zhang Ming και ο Αντικυβερνήτης της επαρχίας Sichuan Yang Hongbo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης