Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικούς υπολογιστές είναι μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής

Γερμανία: Η κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικούς υπολογιστές είναι μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής
Η μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής της Γερμανίας είναι μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής
Η μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής της Γερμανίας είναι μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής που πιθανότατα έγινε από τη ρωσική ομάδα χάκερς, γνωστή ως Snake, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το περιστατικό την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.
Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με πιθανή κατασκοπεία, αναφέροντας πως οι επιθέσεις εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο 2018, αλλά μπορεί να έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι ρώσοι χάκερς βρίσκονταν πίσω από την επιθέσεις.
"Παρατηρούμε με λύπη ότι οποιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις στον κόσμο σχετίζονται με ρώσους χάκερς και ότι κάθε φορά οι ισχυρισμοί γίνονται χωρίς απτές αποδείξεις", δήλωσε ο Peskov.
Ο Johannes Dimroth, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι απέτρεψαν τους τεράστιους κινδύνους, αμέσως μετά την αναγνώριση της επίθεσης στον κυβερνοχώρο.
Στην τακτική κυβερνητική συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι το δίκτυο υπολογιστών IVBB, χρησιμοποιήθηκε για την ανταλλαγή εγγράφων με την ένδειξη "μόνο για κυβερνητική χρήση", αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι εγκατέστησαν κακόβουλο λογισμικό σε 17 υπολογιστές, μεταξύ των οποίων ένας που ανήκε σε υπάλληλο του υπουργείου άμυνας που ήταν αποσπασμένος στο υπουργείο εξωτερικών.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν αντιγραφεί μικρές ποσότητες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Steffen Seibert, δήλωσε ότι το γερμανικό πρακτορείο προστασίας του κυβερνοχώρου και οι υπηρεσίες πληροφοριών, εργάζονται για να αξιολογήσουν την επίθεση, την τελευταία επίθεση που εξαπολύθηκε σε πολιτικούς θεσμούς της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης