Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Ευρώπη θα απαντήσει σθεναρά στους απαράδεκτους δασμούς των ΗΠΑ

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Ευρώπη θα απαντήσει σθεναρά στους απαράδεκτους δασμούς των ΗΠΑ
Η Ευρώπη θα αντιδράσει με μια σθεναρή απάντηση εάν η κυβέρνηση Trump προχωρήσει με τα σχέδιά της για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών
Η Ευρώπη θα αντιδράσει με μια σθεναρή κοινή απάντηση εάν η κυβέρνηση Trump προχωρήσει με τα σχέδιά της για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε σήμερα (2/3/2018) ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
Ο Le Maire δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» και ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αναμένει μια «σθεναρή, μονομερή και συντονισμένη» απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτά τα μονομερή μέτρα δεν είναι αποδεκτά.
Θα μπορούσαν να έχουν έναν σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία και στις γαλλικές εταιρείες όπως οι Vallourec και Arcelor», δήλωσε ο Le Maire, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής χάλυβα ArcelorMittal, με έδρα το Λουξεμβούργο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι θα ανακοινώσει επισήμως τις επόμενες εβδομάδες δασμούς 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο, αν και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου διευκρίνισαν αργότερα ότι κάποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης