Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 εβδομάδων το δολάριο λόγω Trump, στο -0,46% έναντι του γεν

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 εβδομάδων το δολάριο λόγω Trump, στο -0,46% έναντι του γεν
Η ανακοίνωση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ασκεί πιέσεις στο δολάριο
Πτωτικά κινείται σήμερα Παρασκευή (2/3) το αμερικανικό δολάριο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά έξι εβδομάδων, καθώς η ανακοίνωση του Donald Trump ότι θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου έφερε προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,07% στις 90,16 μονάδες, αποκτώντας απόσταση από τις 90,89 μονάδες στις οποίες σκαρφάλωσε χθες Πέμπτη (1/3).
Σύμφωνα με τον Trump, στόχος της επιβολής δασμών της τάξεως του +25% στις εισαγωγές χάλυβα και +10% στις εισαγωγές αλουμινίου είναι η προστασία της εγχώριας βιομηχανίας, με τη σχετική απόφαση να προακλεί ανησυχίες αναφορικά με τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.
Μάλιστα, η σχετική είδηση επισκίασε τα θετικά σχόλια που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για υπερθέρμανση της οικονομίας.
Παράλληλα, χθες (1/3) ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley, χαρακτήρισε ως «σταδιακή» σύσφιξη το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά τέσσερις φορές το 2018.
Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,46% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 105,73 γεν, εν μέσω έντονων προβληματισμών στην Ασία ότι οι δασμοί του Trump θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
Το ευρώ ενισχύεται κατά +0,06% έναντι του δολαρίου, στα 1,2271 δολ. ενώ οριακή άνοδο καταγράφει και η στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,03% και τα 1,3777 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης