Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Μικρή ανάκαμψη για CDU/CSU (34%) και SPD (18%) - Στο 15% το AfD

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Μικρή ανάκαμψη για CDU/CSU (34%) και SPD (18%) - Στο 15% το AfD
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD Sigmar Gabriel με 65%
Μικρή ανάκαμψη καταγράφουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κυρίως, αλλά και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU), με την ακροδεξιά να σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Πιο συγκεκριμένα το SPD παρουσιάζει αυξητική τάση λαμβάνοντας 18% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 15ης Φεβρουαρίου του ARD), η Xριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) θα λάμβανε 34% (+1%) εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» 15% (0%).
Τα υπόλοιπα κόμματα θα λάμβαναν: οι Φιλελεύθεροι (FDP) 9% (0% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), οι Πράσινοι (Die Gruenen) 11% (-2%) και η Aριστερά (Die Linke) 9% (-2%).
Όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, το 61% των Γερμανών πολιτών θα ψήφιζε κόμμα ανάλογα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις , ενώ το 33% θα ψήφιζε μάλλον με κριτήριο την απογοήτευση.
Ενδιαφέρον είναι ότι ειδικά το ακροδεξιό AfD θα ψηφιζόταν για λόγους διαμαρτυρίας από το 75%, ποσοστό από το οποίο μόνο το 24% θα το ψήφιζε εκ πεποιθήσεως.
 Τo SPD θα το ψήφιζε συνειδητά το 71% των πολιτών, ενώ τη Xριστιανοδημοκρατική 'Ενωση το 69%, τους Φιλελεύθερους το 64%, τους Πράσινους το 58% και την Αριστερά το 55%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD Sigmar Gabriel με 65% (+3% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ARD της 15ης Φεβρουαρίου ) και ακολουθεί η καγκελάριος Angela Merkel με 52% (+3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης