Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 1%, στα 1.305,20 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλό 2 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 1%, στα 1.305,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 1% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του 2018
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (1/3/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο του 2018, καθώς το δολάριο καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index «μάζεψε» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, παραμένει ωστόσο κοντά σε υψηλά έξι εβδομάδων, συνεχίζοντας να ασκεί πιέσεις στον χρυσό.
Στη σημερινή του νέα ομιλία στο αμερικανικό Κοκγρέσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, έκανε προειδοποιητικές παρατηρήσεις σχετικά με τον πληθωρισμό, περιορίζοντας τα κέρδη στο δολάριο, ωστόσο οι «επιθετικές» δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Fed την Τρίτη (26/2), προσφέρουν ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 12,70 δολ. ή 1%, στα 1.305,20 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου 2017.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Powell άφησε να εννοηθεί ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή περισσότερες φορές το 2018, προκειμένου να αποφευχθεί μια υπερθέρμανση της οικονομίας.
Ο νέος πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερες από τρεις φορές το 2018, εάν τα στοιχεία δείξουν μια περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς και μια άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.
Οι προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» Fed ασκούν παραδοσιακά πιέσεις στον χρυσό, λόγω της ώθησης που προσφέρουν στο δολάριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της τρεις φορές το 2017 και έχει αναφέρει ότι αναμένει άλλες τρεις αυξήσεις το 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης