Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μίζες και για την κατασκευή του Μετρό την περίοδο 2003 – 2007 αποκαλύπτουν οι Γερμανοί

Μίζες και για την κατασκευή του Μετρό την περίοδο 2003 – 2007 αποκαλύπτουν οι Γερμανοί
Αναζητούνται οι… παραλήπτες των χρημάτων
Ακόμη δεν έχει «παγώσει» το μελάνι για τα όσα έχουν γραφεί για την υπόθεση Novartis και έρχεται μία νέα δικαστική υπόθεση να ταράξει το πολιτικό γίγνεσθαι, αυτή τη φορά από τη Γερμανία και αναφορικά με μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους κατά την περίοδο κατασκευής του Μετρό στο διάστημα 2003 – 2007 (επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή).
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έχουν φθάσει πραγματικά στοιχεία – φωτιά, με μεταφορά χρημάτων σε βαλίτσες αλλά και καταβολή συγκεκριμένου ύψους προμηθειών σε πολιτικά κόμματα.
Οι μίζες υπολογίζεται ότι φθάνουν στο επίπεδο των 370.000 ευρώ και φέρονται να έχουν διοχετευθεί σε κρατικούς αξιωματούχους σε μετρητά και μέσα σε… βαλίτσες, ενώ το «μερίδιο» προμήθειας για τα πολιτικά κόμματα υπολογίζεται μεταξύ 5% και 7%
Τα παραπάνω φαίνεται ότι προκύπτουν  από καταθέσεις στη γερμανική δικαιοσύνη, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που εστάλησαν στις ελληνικές  εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Βάσει των καταθέσεων η εταιρεία Deutsche Bahn που συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδας «μοίραζε» τις μίζες προκειμένου να κλείσουν οι δουλειές μέσω προσώπου τον οποίο κατονομάζει με κωδική ονομασία διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στην Γερμανία.
Τα χρήματα διοχετεύθηκαν την περίοδο 2003-2017 από την γερμανική εταιρεία που είχε αναλάβει τρία έργα, μεταξύ των οποίων και τον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό.
Σημειώνεται ότι στην ίδια κοινοπραξία συμμετείχε η εταιρεία Thales, που είναι γνωστή στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας από τις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Επίσης συμμετείχαν οι εταιρείες Lahmeyer και ΟΜΕΚ ενώ όλες από κοινού είχαν αναλάβει την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.
Ο ανακριτής Διαφθοράς  που χειρίζεται πλέον την υπόθεση καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα στα οποία κατέληξαν οι μίζες προκειμένου να ανατεθούν στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης