Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Σε χαμηλό 3 μηνών η έκθεση των funds στις μετοχές παγκοσμίως τον Φεβρουάριο 2018

Δημοσκόπηση Reuters: Σε χαμηλό 3 μηνών η έκθεση των funds στις μετοχές παγκοσμίως τον Φεβρουάριο 2018
Σε ένα χαμηλό τριών μηνών μείωσαν τον Φεβρουάριο του 2018 την έκθεσή τους σε μετοχές οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο
Σε ένα χαμηλό τριών μηνών μείωσαν τον Φεβρουάριο του 2018 την έκθεσή τους σε μετοχές οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της αναταραχής στις αγορές και του μαζικού sell-off σε Wall Street και Ευρώπη, αλλά και της εκτόξευσης της μεταβλητότητας, αν και οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε νέα ρεκόρ, παρά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα (28/2/2018) το Reuters.
Η μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων 51 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Ιαπωνία διεξήχθη από τις 12 έως τις 26 Φεβρουαρίου, μετά το sell-off.
Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση μείωσαν τη συνολική συμμετοχή τους περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 49% των παγκόσμιων ισορροπημένων χαρτοφυλακίων τους - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο - ενώ αύξησαν την έκθεσή τους σε μετρητά στο 4,9%, επίπεδο που αποτελεί υψηλό πέντε μηνών.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση έδειξε ότι η κατανομή σε εναλλακτικά assets - μια κατηγορία που περιλαμβάνει τα εμπορεύματα και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου - αυξήθηκε στο 7,7% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016.
Οι τοποθετήσεις σε μετοχές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν στο 20,2% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο - ενώ σε εκείνες της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων, στο 18,6%.
Η έκθεση σε μετοχές των αναδυόμενων αγορών ενισχύθηκε στο 14,1%, από 13,7% τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης